Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τεράστια προβλήματα στην Αττική - Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Τεράστια προβλήματα στην Αττική – Κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Οι μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες ειδικά τις πρωινές ώρες καθώς είχε δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία του οδικού άξονα, με αποτέλεσα να παραμείνουν κλειστεί με απόφαση της τροχαίας πολλοί δρόμοι. 

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στην Αττική από την επέλαση του «Τηλέμαχου». Από το βράδυ της Δευτέρας ξεκίνησε η χιονόπτωση στα βόρεια του νομού, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας χιόνισε σε όλους τους δήμους, ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Οι μετακινήσεις ήταν εξαιρετικά δύσκολες ειδικά τις πρωινές ώρες καθώς είχε δημιουργηθεί παγετός σε πολλά σημεία του οδικού άξονα, με αποτέλεσα να παραμείνουν κλειστεί με απόφαση της τροχαίας πολλοί δρόμοι.

Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά στον δήμο Αθηναίων αλλά και σε αρκετούς δήμους της Αττικής, όπως και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρα.

Διακοπή κυκλοφορίας

Λόγω της χιονόπτωσης, η τροχαία προχώρησε στην απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης από το ύψος του Αγίου Πέτρου έως το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης 414 και στα δύο ρεύματα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στη λεωφόρο Διονύσου, από το ύψος του γηπέδου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Άγιο Πέτρο.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θήβας από το 6 χλμ περιοχή Μάνδρας ρεύμα προς Θήβα γίνεται μονό με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σημειώνεται πως λόγω χιονόπτωσης απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας από τα διόδια Αφιδνών προς Λαμία καθώς και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών- Θηβών από το 6ο χιλιόμετρο στην Μάνδρα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

Κλειστή η Αθηνών-Λαμίας για τέσσερις ώρες

Από τις 4 τα ξημερώματα η τροχαία είχε κλείσει την Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος τη γέφυρας Καλυφτάκη μέχρι τα διόδια της Θήβας.

Η κυκλοφορία αποκατάσταση μετά τις 8.30 το πρωί όπου εκχιονιστικά μηχανήματα πηγαίναν μπροστά από τα οχήματα για να διώχνουν το χιόνι και να αποφευχθούν ατυχήματα.

Χωρίς ρεύματα περιοχές των βορείων προαστίων

Προβλήματα έχει φέρει η χιονόπτωση που πλήττει την Αττική καθώς χωρίς ρεύμα είναι πολλές περιοχές της Άνοιξης, της Δροσιάς και της Σταμάτας του δήμου Διονύσου.

Όπως δήλωσε νωρίς το πρωί στο ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης, το πρόβλημα είναι αρκετά εκτεταμένο ενώ δεν υπάρχει εκτίμηση από την ΔΕΗ για το πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη. Το χιόνι εκεί είναι πυκνό και τα συνεργεία έως τις 7 το πρωί δεν είχαν ακόμη βρει τρόπο να προσεγγίσουν την περιοχή.

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

Η κακοκαιρία επηρεάζει και τους μαθητές, αφού από τους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, οι 45 έχουν πλέον αποφασίσει να μη λειτουργήσουν τα σχολεία την Τρίτη.

Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί σε συνάρτηση με τα καιρικά φαινόμενα.

Περιφέρεια Αττικής

Στον Κεντρικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης, Γαλατσίου, Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου και Δάφνης – Υμηττού.

Στον Βόρειο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού, Κηφισιάς, Βριλησσίων, Αγίας Παρασκευής, Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης – Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Λυκόβρυσης – Πεύκης και Μεταμόρφωσης.

Στον Νότιο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αλίμου και Ελληνικού – Αργυρούπολης, Αγίου Δημητρίου, Μοσχάτου – Ταύρου και Νέας Σμύρνης.

Στον Δυτικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, Πετρούπολης και Χαϊδαρίου.

Στην Πςεριφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (και για 9/1/2019), Παιανίας, Σπάτων -Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Ο αριθμός των δήμων, των οποίων τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν αύριο, ενδέχεται να αυξηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς εξαρτάται από τα καιρικά φαινόμενα.

Ανοιχτά τα σχολεία στον Πειραιά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του δήμου Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου, σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις επιβάλλουν τη μη λειτουργία τους και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση

Sports in

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης

LIVE: Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Ντόρτμουντ – Ατλέτικο Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024