Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φυλακές Κασσάνδρας: Κρατούμενος απείλησε με ξυράφι και χτύπησε με τσάπα σωφρονιστικούς

Φυλακές Κασσάνδρας: Κρατούμενος απείλησε με ξυράφι και χτύπησε με τσάπα σωφρονιστικούς

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία με το σοβαρό και επικίνδυνο επεισόδιο που ξέσπασε στην Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας. Δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι στο νοσοκομείο μετά την επίθεση από κρατούμενο, ο οποίος προσπάθησε να βάλει και φωτιά στη φυλακή

Άγριο επεισόδιο ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στην Αγροτική Φυλακή Κασσανδρας, σημαίνοντας συναγερμό στην Αστυνομία. Κρατούμενος, γεωργιανής καταγωγής καταδικασμένος για υπόθεση ναρκωτικών, επιτέθηκε σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους τραυματίζοντάς τους.

Το αιματηρό επεισόδιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνέβη το μεσημέρι, όταν ο 54χρονος κρατούμενος, αρχικά, υπό την απειλή ξυραφιού, έπιασε όμηρο τον σωφρονιστικό υπάλληλο και στη συνέχεια χτύπησε στο κεφάλι με τσάπα τον αρχιφύλακα της φυλακής.

Στη συνέχεια, έριξε πετρέλαιο μέσα στην πτέρυγα και επιχείρησε να βάλει φωτιά. Αμέσως σήμανε συναγερμός, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον παραδώσουν στην Αστυνομία, που κλήθηκε στο σημείο.

Ο αρχιφύλακας, χτυπημένος στο κεφάλι από την τσάπα, και ο σωφρονιστικός υπάλληλος. που έχει υποστεί ελαφρύ κόψιμο στον λαιμό, οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής.

Ο συγκεκριμένος κρατούμενος που είναι καταδικασμένος σε επταετή φυλάκιση για υποθέσεις ναρκωτικών μετήχθη από το σωφρονιστικό κατάστημα Μαλανδρίνου στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας στη Χαλκιδική ενώ μέχρι στιγμής, οι λόγοι της άγριας επίθεσης δεν έχουν γίνει γνωστοί. Εις βάρος του σχηματίζεται δικογραφία από το ΑΤ Κασσάνδρας που διενεργεί την προανάκριση.

Σχολιάζοντας το περιστατικό, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωφρονιστικών Υπαλλήλων κ. Σπύρος Καρακίτσος, δήλωσε στο protothema.gr: «Δυστυχώς ένα ακόμη περιστατικό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας των ελληνικών φυλακών. Αυτή τη φορά στην Αγροτική φυλακή Κασσανδρας, ο αρχιφύλακας χτυπήθηκε από έναν αλλοδαπό κρατούμενο με ένα γκασμά στο κεφάλι στην προσπάθεια του να σώσει από τα χέρια του τον όμηρο σωφρονιστικό υπάλληλο που ο κρατούμενος είχε στο λαιμό του το ξυράφι.»

» Ευτυχώς και οι δυο κατέληξαν με τραύματα στο νοσοκομείο, γιατί θα μπορούσαν τα πράγματα να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά. Το υπουργείο δικαιοσύνης και η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικης Πολιτικής φέρει ακέραια την ευθύνη και για αυτό το περιστατικό, αφού μας έχει εγκαταλείψει στην μοίρα μας, χωρίς βοήθεια. Η πολιτική της κορδέλας έχει αποτύχει οικτρά! Παραμένουμε ασυντόνιστοι και εγκαταλελειμμένοι».

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024