Για να πω την αμαρτία μου, του Ρικ Πιτίνο, που φοράει pochette στο σακάκι του (όπως ενίοτε και ο Ηλίας Ζούρος), δεν του το είχα να τρώει στη… λαδόκολλα και στην τάβλα!

Χθες ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία με ελληνοαμερικανούς φίλους του σε εστιατόριο στα Μελίσσια, όπου – απ’ ό,τι έγραψε ο ίδιος – πέρασε ένα υπέροχο βράδυ. Δεν ξέρω εάν έφαγε μπέργκερ ή κάτι άλλο, αλλά όπως έλεγαν σε τέτοιες περιπτώσεις και οι αρχαίοι Ρωμαίοι, «de gustibus et coloribus non est disputandum».

Σε απλά ελληνικά, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

Σε αντίθεση με τα γαστριμαργικά γούστα του, οι μπασκετικές προτιμήσεις του είναι προβλέψιμες και δεδηλωμένες: ο ίδιος είχε περιγράψει το ύφος του παίκτη με τον οποίο θα ήθελε να ενισχύσει την περιφερειακή γραμμή του Παναθηναϊκού και ο Σον Κιλπάτρικ ανταποκρινόταν στα δικά του γούστα, αλλά και στις δεδομένες ανάγκες της ομάδας.

Μετά τον αγώνα με τον Χολαργό ο Πιτίνο απέκλεισε το ενδεχόμενο απόκτησης του λεγάμενου, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος να αναζητήσει ένα καινούργιο συμβόλαιο στο ΝΒΑ, που – εάν κι εφόσον το ψαρέψει – θα είναι το έβδομο της καριέρας του μέσα σε τέσσερα χρόνια!

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός βρίσκεται εις άγραν ενός γκαρντ και για την ακρίβεια ενός σουτέρ ολκής που αφενός θα λύσει το πρόβλημα της εκτέλεσης από μακρινή απόσταση, αφετέρου δεν θα ξαναδώσει στον Πιτίνο το δικαίωμα να πει ότι «προσφέρω το μισό συμβόλαιό μου στον Αλβέρτη για να γυρίσει να παίξει».

Προφανώς ο Fabulous Rick δεν ήξερε από πριν τον Φραγκίσκο, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα τον βλέπει στις προπονήσεις να τα… στάζει άγγιχτα και ασάλιωτα (κατά την μπασκετική αργκό) και θα ζηλεύει τον καρπό του!

Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός ψάχνεται για έναν τέτοιο παίκτη, διότι, όπως εξήγησε χθες ο προπονητής του, «οι σουτέρ μας δεν είναι κακοί, αλλά δεν είναι και σπουδαίοι».