Ραντεβού για την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου έδωσαν οι εκπαιδευτικοί που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.
Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση απόσυρση του σχεδίου για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ κλιμακώνουν τη δράση τους ενάντια στο σύστημα διορισμών που έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο για την επόμενη τριετία.
Μάλιστα, για την ίδια ημέρα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 13:00, με πορεία προς τη Βουλή.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το πτυχίο και οδηγεί σε ένα αέναο κυνήγι τίτλων και προσόντων με όρους ανισότητας». Μάλιστα, κάνουν λόγο για «εμπόριο ελπίδας» από πλευράς υπουργείου προς τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς και για περιφρόνηση των αναπληρωτών που καλύπτουν πάγιες ανάγκες της εκπαίδευσης.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).