Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκκληση του Πάπα για αλληλεγγύη προς τους μετανάστες στα ανοιχτά της Μάλτας

Έκκληση του Πάπα για αλληλεγγύη προς τους μετανάστες στα ανοιχτά της Μάλτας

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους 49 μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένοι εν πλω σε δύο σκάφη ΜΚΟ στα ανοιχτά της Μάλτας

Ο Πάπας Φραγκίσκος καλεί τους ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη προς τους 49 μετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται αποκλεισμένοι εν πλω σε δύο σκάφη ΜΚΟ στα ανοιχτά της Μάλτας, ορισμένοι μάλιστα πάνω από δύο εβδομάδες.

«Από πολλών ημερών 49 άνθρωποι, που διασώθηκαν στη Μεσόγειο, βρίσκονται πάνω σε δύο σκάφη ΜΚΟ, αναμένοντας έναν ασφαλή λιμένα για να αποβιβαστούν. Απευθύνω έκκληση στους ευρωπαίους ηγέτες να επιδείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη προς αυτούς τους ανθρώπους» δήλωσε ο ποντίφικας κατά την παραδοσιακή προσευχή της Κυριακής.

Τόσο η Ιταλία όσο και η Μάλτα διεμήνυσαν σήμερα πως δεν προτίθενται να επιτρέψουν στα δύο πλοία Sea Eye και Sea Watch να αγκυροβολήσουν σε λιμάνια τους.

«Στην Ιταλία δεν έρχεται κανένας. Αυτή είναι η γραμμή μας και δεν πρόκειται να μεταβληθεί» διαμηνύει ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών και ένας εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα II Messaggero. «Τα ιταλικά λιμάνια θα παραμείνουν κλειστά» υπογράμμισε επίσης στο λογαριασμό του στο Twitter.

Από την πλευρά του, ο μαλτέζος πρωθυπουργός, Τζόζεφ Μουσκάτ, εξήγησε πως δεν επιθυμεί να δημιουργήσει «ένα προηγούμενο» επιτρέποντας στους πλάνητες μετανάστες να αποβιβαστούν, μιλώντας στο σταθμό Radio One της Μάλτας, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, που αναπαρήγαγαν τις δηλώσεις του.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024