Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κονγκό: Ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων προς αντιμετώπιση πιθανών διαδηλώσεων

Κονγκό: Ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων προς αντιμετώπιση πιθανών διαδηλώσεων

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Γκαμπόν προς αντιμετώπιση πιθανών βίαιων διαδηλώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χθες την ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στην Γκαμπόν προς αντιμετώπιση πιθανών βίαιων διαδηλώσεων στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά τις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στην αφρικανική χώρα και συνοδεύτηκαν από κατηγορίες για υποτιθέμενη νοθεία.

Με επιστολή του στα ηγετικά στελέχη του Κονγκρέσου, ο Τραμπ τόνισε ότι η πρώτη ομάδα 80 μελών του στρατιωτικού προσωπικού έφτασε την Τετάρτη στην Γκαμπόν, στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να προστατευτούν αμερικανοί πολίτες και διπλωματικές εγκαταστάσεις στην πρωτεύουσα Κινσάσα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε ότι τα στρατεύματα «θα παραμείνουν στην περιοχή μέχρι η κατάσταση ασφαλείας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό γίνει τέτοια, που η παρουσία τους δεν θα είναι αναγκαία».

Πρόσθεσε ότι επιπλέον δυνάμεις ενδέχεται να αναπτυχθούν στην Γκαμπόν «αν κριθεί απαραίτητο».

Η εκλογική επιτροπή της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αναμένεται να δώσει την Κυριακή στη δημοσιότητα αρχικά αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών, αλλά έχει τονίσει ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας της αργής καταμέτρησης των ψήφων.

Παρατηρητές και η αντιπολίτευση κάνουν λόγο για σοβαρές παρατυπίες στη διεξαγωγή των εκλογών. Η κυβέρνηση της χώρας υποστηρίζει ότι οι εκλογές ήταν δίκαιες και διεξήχθησαν ομαλά.

Η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι ένα αμφισβητούμενο εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει ταραχές, όπως συνέβη στις εκλογές του 2006 και του 2011.

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024