Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα ίχνη των απαγωγέων του Μαυρίκου προσπαθεί να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ.

Τα ίχνη των απαγωγέων του Μαυρίκου προσπαθεί να εντοπίσει η ΕΛ.ΑΣ.

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της αρπαγής και της επί εννέα ημέρες κράτησής του από τους απαγωγείς περιγράφει από το πρωί στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό της αρπαγής και της επί εννέα ημέρες κράτησής του από τους απαγωγείς περιγράφει από το πρωί στους αξιωματικούς της Ασφάλειας ο επιχειρηματίας Νίκος Μαυρίκος. Οι επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να εντοπίσουν μέσα στην περιγραφή του 51χρονου τις κρίσιμες εκείνες λεπτομέρειες που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Ήταν 11 το πρωί της Παρασκευής όταν ο 51χρονος επιχειρηματίας επικοινώνησε με το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ. «Είμαι ο Νίκος Μαυρίκος. Με απελευθέρωσαν. Είμαι καλά στην υγεία μου και βρίσκομαι στο σπίτι μου», ήταν τα πρώτα λόγια που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, οι οποίοι μέσα σε λίγη ώρα είχαν μεταβεί στο φιλικό σπίτι όπου βρισκόταν προκειμένου να του πάρουν κατάθεση.

Κατάθεση σε κλιμάκιο του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, δίνει αυτή την ώρα ο 51χρονος επιχειρηματίας που είχε πέσει θύμα αρπαγής την περασμένη Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2018, στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες της αρπαγής δεν ζήτησαν λύτρα από την οικογένεια του 51χρονου, με τους οποίους δεν επικοινώνησαν καθόλου όλο αυτό το διάστημα, αλλά φαίνεται πως διαπραγματεύτηκαν απευθείας με το θύμα τους. Οι λεπτομέρειες αναμένεται να φωτιστούν από την κατάθεση του επιχειρηματία.

Το χρονικό της απαγωγής

Ο 51χρονος έπεσε θύμα αρπαγής έξω από το σπίτι του στην ακτή Θεμιστοκλέους από τουλάχιστον τέσσερα άτομα που τον άρπαξαν και τον έβαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Εξετάζονται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες οι δράστες ήταν ντυμένοι αστυνομικοί των ΕΚΑΜ. Στο σημείο της απαγωγής βρίσκονταν δύο πολυτελή οχήματα (ένα εκ των οποίων με βουλγαρικές πινακίδες) του θύματος, και μια μοτοσυκλέτα  με την οποία κινείτο συχνά μέχρι το γραφείο του.

Σύμφωνα με αναφορές προσώπων που τον γνώριζαν το θύμα της απαγωγής δεν είχε σωματοφύλακες  και δεν έπαιρνε κανένα μέτρο ασφαλείας.Σε ό,τι έχει να κάνει με το όχημα στο οποίο επιβίβασαν βιαίως τον επιχειρηματία, το μπλέ τζιπάκι, οι πληροφορίες λένε ότι οι πινακίδες του δεν αντιστοιχούν σε κανένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα. Έτσι, εκτιμούν ότι είναι πλαστές ενώ για τους δράστες οι περιγραφές κάνουν λόγο για τρία σωματώδη άτομα – τρεις ήταν αυτοί που κατέβηκαν και ένας ο οδηγός – ενώ η λεπτομέρεια που κάνει το όλο σκηνικό κινηματογραφικό είναι το γεγονός ότι οι τρεις άρπαγες του επιχειρηματία, φορούσαν μπλουζάκια που έγραφαν ΕΚΑΜ.

Η δε, επιχείρηση ήταν τόσο καλά οργανωμένη που λειτούργησαν αστραπιαία και έπιασαν χειροπόδαρα το θύμα τους για να το πετάξουν στο αυτοκίνητο πριν καλά καλά προλάβει να αντιδράσει. Τον πήραν “σηκωτό” τη στιγμή που πήγαινε προς το πάρκινγκ λένε χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες.

Ποιος είναι ο 51χρονος επιχειρηματίας

Ιδιοκτήτης μεγάλης εταιρείας, κοντά  στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιά, που τροφοδοτούσε ναυτιλιακές εταιρείες –κυρίως με κρουαζιερόπλοια- με ποτά, πούρα και άλλα είδη. Πρώην συνιδιοκτήτης εργοστασίου παραγωγής τσιγάρων στο Ντουμπάι, για το οποίο υπήρξε έλεγχος από την ΕΛ.ΑΣ. το 2016 σε σχέση με κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων με προορισμό την Μ. Βρετανία. Κάτοχος παλαιότερα  τεσσάρων πλοίων μεταφοράς τσιγάρων αλλά και συμμέτοχος τα τελευταία χρόνια σε γνωστή αλυσίδα αρτοποιείων που είχε βρεθεί στο στόχαστρο των  ελεγκτικών αρχών. Επιπλέον διατηρούσε ορισμένες επαφές -χωρίς οποιαδήποτε ποινική εμπλοκή- με πρώην κρατουμένους των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024