Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κορυδαλλός : Ποιοι είναι οι αλβανοί δραπέτες και πώς έφυγαν ανενόχλητοι

Κορυδαλλός : Ποιοι είναι οι αλβανοί δραπέτες και πώς έφυγαν ανενόχλητοι

Νέα στοιχεία για την πρωτοχρονιάτικη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού βλέπουν σιγά-σιγά το φως της δημοσιότητας, για τα δύο αδέρφια τα οποία κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να διαφύγουν από τις φυλακές, χωρίς κανένας να το αντιληφθεί

Νέα στοιχεία για την πρωτοχρονιάτικη απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού βλέπουν σιγά-σιγά το φως της δημοσιότητας, για τα δύο αδέρφια τα οποία κατάφεραν με κινηματογραφικό τρόπο να διαφύγουν από τις φυλακές, χωρίς κανένας να το αντιληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο αλλοδαποί λίμαραν τα κάγκελα του κελιού τους στις 20:32 το βράδυ με υλικά τα οποία είχαν αποκτήσει όσο καιρό βρίσκονταν στη φυλακή.

Στην συνέχεια έφτασαν, μέσω της «νεκρής ζώνης», έως την εξωτερική περίφραξη και κατόρθωσαν να σκαρφαλώσουν τον τοίχο υπό δυνατό φως, καθώς πέταξαν τον αυτοσχέδιο γάντζο τους δίπλα σε προβολέα.

Η απόδραση διήρκεσε περίπου εννέα λεπτά όμως ουδείς από τους φρουρούς εντόπισε τους δύο άνδρες, ούτε έγιναν αντιληπτοί από τον σκοπό που είχε υπηρεσία στην αίθουσα με τις κάμερες παρακολούθησης.

Η απουσία τους καταγράφηκε κατά την καταμέτρηση τροφίμων την επόμενη ημέρα, στις 7:00 το πρωί.

Οι δύο δραπέτες είναι αδέλφια, αλλοδαποί, και εξέτιαν ποινές κάθειρξης για πλήθος ληστειών, κλοπών, καθώς και επιθέσεων σε ηλικιωμένους.

Μάλιστα, η πρωτοφανής κωλυσιεργία των φυλάκων που δεν αντιλήφθηκαν την απόδραση, καθώς και το γεγονός ότι χρειάστηκαν περίπου 10 ώρες για να καταλάβουν την απουσία δύο εξ αυτών, υποχρέωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης να διατάξει έκτακτο έλεγχο και πειθαρχική έρευνα από εισαγγελικό λειτουργό.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι είχε διατάξει επανειλημμένα τα καταστήματα κράτησης να εντείνουν τα μέτρα ασφαλείας την περίοδο των γιορτών.

Το υπουργείο προσθέτει πάντως πως πρόκειται για την πρώτη απόδραση από φυλακές κλειστού τύπου από το 2015.

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024