
Επί πληρωμή η είσοδος στη Βενετία για τους τουρίστες
Το σχετικό ποσό, σύμφωνα με τον Τύπο, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ
Είσοδο επί πληρωμή των ιταλών και ξένων τουριστών που επισκέπτονται την Βενετία αποφάσισε το κοινοβούλιο της Ρώμης.
Μέχρι σήμερα, σε όλες τις ιταλικές πόλεις υπήρχε και θα συνεχίσει να υπάρχει ο δημοτικός φόρος παραμονής σε ξενοδοχεία ανά βραδιά και ανά άτομο που κυμαίνεται από 1 μέχρι 6 ευρώ.
Στη Βενετία, ο εν λόγω φόρος ήταν στα 5 ευρώ, αλλά πλέον ο δήμος της Βενετίας μπορεί να επιβάλλει φόρο και σε όσους απλά επισκέπτονται την πόλη χωρίς να περνούν τη νύχτα εκεί. Το σχετικό ποσό, σύμφωνα με τον Τύπο, θα κυμαίνεται από 2,5 μέχρι και 10 ευρώ.
Επί του παρόντος, ο δήμος εισπράττει κατά μέσο όρο 30 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο και υπολογίζει πως με τη νέα επιβάρυνση τα έσοδα θα ξεπεράσουν τα 50 εκατομμύρια το χρόνο.
Ο δήμαρχος της πόλης, Λουίτζι Μπρουνιάρο, θεωρεί «πολύ σημαντικό το μέτρο για να μπορέσει να στηριχθεί μια πόλη μοναδικής ομορφιάς και αξίας». Η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι της ίδιας άποψης, ιδίως λόγω του ότι η Βενετία δέχεται όλον τον χρόνο τεράστια τουριστική πίεση.
Υπάρχουν και Βενετσιάνοι, όμως, οι οποίοι δηλώνουν στη δημόσια τηλεόραση Rai ότι το μέτρο αυτό (το οποίο περιέχεται στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019), πρέπει να θεωρηθεί αντισυνταγματικό, διότι περιορίζει την ελευθερία κίνησης των πολιτών.
- Το μήνυμα του Τζολάκη στον κόσμο του Ολυμπιακού (pic)
- Έρευνα από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για τα καμπ των μεταναστών σε Μαλακάσα και Σιντική
- Ήττα του Έλον Μασκ στη διαμάχη με την OpenAI για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης
- Επιστρέφει στο Μεξικό για την Μοντερέι ο Ματίας Αλμέιδα (pic)
- Ρόδος: Το τροχαίο του 44χρονου πριν δύο χρόνια και το «πειραγμένο» αυτοκίνητο
- Η ΕΠΟ, η ΚΕΔ, οι πίνακες διαιτητών και το… μάδημα της μαργαρίτας


