Συμφωνία Άγκυρας – Μόσχας για εξάλειψη τρομοκρατικής απειλής στη Συρία
Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν για το θέμα της Συρίας
Η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν για το θέμα της Συρίας, διαβεβαίωσε σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις επαφές που είχε με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα.
«Η Άγκυρα και η Μόσχα συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Λαβρόφ, από την πλευρά του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, χαιρέτισε τις συνομιλίες αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ χρήσιμες». «Συζητήσαμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την επιστροφή των προσφύγων και άλλα θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος»σημείωσε.
Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό, Μόσχα και Άγκυρα δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στο πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στη Συρία μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.
«Ασφαλώς δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται με την αποχώρηση των στρατευμάτων που ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ. Καταλήξαμε σε συμφωνία για το πώς θα συνεχίσουν οι στρατιωτικοί εκπρόσωπο της Ρωσίας και της Τουρκίας να συντονίζουν τις ενέργειές τους υπό αυτές τις νέες συνθήκες, με στόχο την οριστική εξάλειψη της τρομοκρατικής απειλής στη Συρία» πρόσθεσε.
Στις συνομιλίες αυτές συμμετείχαν επίσης οι υπουργοί Άμυνας των δύο χωρών, Χουλουσί Ακάρ και Σεργκέι Σόιγκου, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν καθώς και οι Ρώσοι ομόλογοί τους, ο Σεργκέι Ναρίσκιν και ο Βαλέρι Γκερασίμοφ.
Πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στη «σοβαρή πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στη Συρία χάρη στη συνεργασία της Τουρκίας, με τη Ρωσία και το Ιράν. Οι τρεις χώρες είναι οι «εγγυήτριες» της αποκλιμάκωσης, όπως αυτή καθορίστηκε σε λεγόμενη «διαδικασία της Αστάνα».
- Η Αλεξανδρούπολη ο επόμενος σταθμός της «Ιθάκης» του Αλέξη Τσίπρα
- Τζιρόνα – Μπιλμπάο 3-0: Μεγάλη νίκη για τους Καταλανούς με κορυφαίο τον Ουναΐ
- Αλεπού ανέβηκε στο πλοίο και ταξίδεψε από την Αγγλία στη Νέα Υόρκη
- «Έζησα τον απόλυτο εφιάλτη» – Η συγκλονιστική μαρτυρία 27χρονης για τη σχέση που σημάδεψε τη ζωή της
- Αντίο σε έναν Motorhead: Πέθανε ο πιστός σύντροφος του Λέμι, Φιλ Κάμπελ
- Super League 2: «Ανάσα» παραμονής ο Νέστος (2-1), νίκησε ο ΠΑΟΚ Β’ (1-0), ισοπαλία ο Ηρακλής (0-0)
- To σχέδιο της Gen Z για πρόωρη… συνταξιοδότηση
- Λύση στο μυστήριο των «υπέρλαμπρων σουπερνόβα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/clay-leconey-LdyTTsIppB8-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442