Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ναυάγιο» του Άρη στην Χαλκίδα

«Ναυάγιο» του Άρη στην Χαλκίδα

Η Κύμη νίκησε τον Άρη με 72-57 ανατρέποντας διαφορά 17 πόντων

Τις πιο δύσκολες στιγμές της ιστορίας του βιώνει ο Άρης. Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη αν και προηγήθηκε στο τρίτο δεκάλεπτο με 17 πόντους (28-45)… κατάφερε να ηττηθεί (75-57) και από την ουραγό Κύμη στη Χαλκίδα.  Απίστευτη καθίζηση στο τελευταίο δεκάλεπτο για τους κίτρινους που σημείωσαν μόλις σε όλο το δεύτερο ημίχρονο! Το σκορ 49-22 στις δύο τελευταίες περιόδου τα λέει όλα! Στο 2-10 πλέον ο Αρης, κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό, με τη Κύμη να παίρνει τεράστια ανάσα πανηγυρίζοντας τη 2η φετινή της νίκη.

Το μόνο που μπορούν να κρατήσουν οι Θεσσαλονικείς από το ματς αυτό, ήταν η παρουσία του κόσμου τους. Πάνω από 250 άτομα βρέθηκαν στο κλειστό της Χαλκίδας δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα. Στο τέλος, όμως αποδοκίμασαν (και με το δίκιο τους) την ομάδα τους βλέποντας αυτό το αποκρουστικό θέαμα.

Οσον αφορά την εικόνα του ματς, οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχικά τα ηνία της αναμέτρησης, ο Λάκι Τζόουνς τους είχε δώσει διαφορά 17 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως μετά και την αποβολή του με 5 φάουλ, οι γηπεδούχοι έτρεξαν ένα επιμέρους 44-12 σε 14 λεπτά και κατέκτησαν δικαιότατα και άνετα το ροζ φύλλο αγώνα.

ΕΜΟΙΑΖΕ ΕΥΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΗ ΟΜΩΣ

Εκνευριστική ήταν η αστοχία των δύο ομάδων στην αρχή της αναμέτρησης. Ο Αρης μετά από 9 σουτ και 0/2 από τις βολές, είδε τους Χάρις και Φλιώνη να πρωταγωνιστούν και το ματς να φτάνει στο 2-9. Ο Αμερικανός γκαρντ τιμώρησε τους γηπεδούχους που τον άφησαν μόνο για το 2-12 με τον Βεργίνη να τον ακολουθεί και να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο για το 4-15. Η Κύμη προσπάθησε να πλησιάσει, βρήκε σκορ από τον Κάμφορ και τον Τουτζιαράκη και έκλεισε το δεκάλεπτο ούσα 5 πόντους πίσω (13-18) από την ομάδα του παλιού της προπονητή, Γιάννη Καστρίτη.

Με τον Ζεκουάν πλησίασε κι άλλο η Κύμη αφού το τρίποντο του έκανε το 16-18, όμως οι Τζόουνς και Μποχωρίδης με δύο τρίποντα έδωσαν αέρα 8 πόντων στην ομάδα του Άρη (16-24). Οι βολές του Μαραγκού δεν άλλαξαν και τόσο την εικόνα του ματς, οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο Τζόουνς πέτυχε το καλάθι για το 19-28 και ο Χρηστίδης από τις βολές το 21-30. Στυλιανού και Τουντζιαράκης προσέφεραν κάποιους πόντους στην Κύμη, αλλά το 26-35 του ημιχρόνου, αναμφίβολα δεν τιμούσε τους γηπεδούχους.

Με όρεξη να τελειώσουν γρήγορα το ματς μπήκαν οι παίκτες του Καστρίτη στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Λάκι Τζόουνς ήταν ασταμάτητος. ο Μπελ ήταν από κοντά του και με ένα τρίποντό του έκανε το 28-45! Η Κύμη μετά το αρχικό σοκ, έτρεξε ένα 9-0 σερί για το 37-45 και με 4:11 για το τέλος του δεκαλέπτου, ο Σαγκς έδωσε και πάλμο σφυγμό στην ομάδα του με ένα ακόμα δίποντο για το -6 (39-45).

Μάλιστα το σερί της Κύμης έφτασε στο 13-0 με τον Τουτζιαράκη με το δεκάλεπτο να τελειώνει στο 46-48 με τον Λάκι Τζόουνς να αποβάλλεται με 5 φάουλ, με την Κύμη να έχει τρέξει ένα 18-3 επιμέρους σκορ και να είναι πάλι μέσα στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Η αντεπίθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και με βολές του Ουάσιγκτον το ματς έφτασε στο 50-48. Ο Άρης ήταν… κοιμισμένος, αγνώριστος εντελώς, και η Κύμη είχε το μομέντουμ με το μέρος της. Ο Σαγκς ήταν παντού στην επίθεση και από σερί πόντους του οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με έξι πόντους (56-50), ενώ ο Χόρτον με κλέψιμο και κάρφωμα πραγματοποίησε το 58-50.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης παρέμεινε επιθετικά ανενεργή, ένα ακόμα κάρφωμα του Χόρτον έφερε το ματς στο 63-53 με κάτι λιγότερο από 4 λεπτά να μένουν για τη λήξη της αναμέτρησης.  Οι φιλοξενούμενοι ήταν εγκλωβισμένοι στην επίθεση, η Κύμη ακάθεκτη από την μεριά της, σκόραρε όποτε ήθελε στο 4ο δεκάλεπτο και ο Χόρτον με κάρφωμα ξανά, έγραψε το 72-57 εν μέσω αποθέωσης.

Το τελικό 75-57 ήταν ότι καλύτερο μπορούσαν να περιμένουν οι παίκτης του Κουτσού μετά από το κακό τους πρώτο ημίχρονο, βυθίζοντας ακόμα περισσότερο σε προβληματισμό την ομάδα του Άρη.

Sports in

Ρόι Κιν: «Έπινα πάρα πολύ όταν ήμουν στη Γιουνάιτεντ – Ήταν ντροπή»

Ο Ρόι Κιν μίλησε για τη περίοδο που βρισκόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τις κακές συνήθειες που είχε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024