ΝΔ: Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση
«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας» τονίζει η Νίκη Κεραμέως
«Η κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη το καταστροφικό της έργο στην ανώτατη εκπαίδευση, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδιοργάνωση του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας» τονίζει σε δήλωσή της η Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την ανακοίνωση από τον πρωθυπουργό της ίδρυσης του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη.
Σε αυτό το πλαίσιο, αναφέρει πως «προχωρά σε νέες καταργήσεις ΤΕΙ και συγχωνεύσεις με ΑΕΙ, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρίς μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης και, βεβαίως, χωρίς μέριμνα για τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων».
Η κ. Κεραμέως προσθέτει ακόμα ότι «με περισσή, δε, υποκρισία, ο πρωθυπουργός μίλησε για επιδίωξη εξωστρέφειας μέσω της δημιουργίας ξενόγλωσσων προγραμμάτων, όταν με τον νόμο Γαβρόγλου για την ανώτατη εκπαίδευση, τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μπήκαν σε εποχή περίκλειστης και φοβικής εσωστρέφειας, καθώς φιμώθηκαν τα κατ’ εξοχήν εξωστρεφή προγράμματα, με την εισαγωγή ενός υπέρμετρα περιοριστικού και γραφειοκρατικού πλαισίου».
Και καταλήγει, λέγοντας ότι «υπερ-ρύθμιση, εσωστρέφεια και μιζέρια, αυτό είναι το αληθινό όραμα της κυβέρνησης για την ανώτατη εκπαίδευση της χώρας».
- Τα αδέρφια Τέιτ συνελήφθησαν στο Μαϊάμι – Διώξεις στη Μεγάλη Βρετανία για βιασμούς και κακοποίηση [βίντεο]
- Η Ντέλσι Ροντρίγκεζ απαντά στο αν συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για την σύλληψη του Μαδούρο – Ο ρόλος του Ρούμπιο
- Τι κρύβεται πίσω από την πτώση σε χρυσό, Bitcoin και Big Tech
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση

