
Δείτε το γλέντι για τη «Μακεδονία του Αιγαίου» στην Εδεσσα (βίντεο)
«Η κυβέρνηση των Σκοπίων εγκαταλείπει τη Μακεδονία και τους Μακεδόνες στην Ελλάδα για πάντα», γράφει η σλαβική εφημερίδα των Σκοπίων expres.mk, με αφορμή γλέντι που διοργανώθηκε κοντά στην Εδεσσα από «Μακεδόνες της Ελλάδας».
«Το βίντεο καταγράφηκε στην Ελλάδα, στην περιοχή ‘Νεγκούσκατα’(;), κοντά στην Βόντεν (Έδεσσα) στο χωριό που στα ελληνικά το λένε Μαρίνα», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.
Και συνεχίζει, αναφέροντας ότι σε αυτό παρουσιάζονται οι καλεσμένοι της ετήσιας μακεδονικής γιορτής με τον Βλάτκο Μιλαντινόφσκι και την ομάδα «Μακεδονικό Μεράκι» που αποτελείται από «Μακεδόνες», από την Ελλάδα.
Το κύριο μήνυμα μεταδίδεται μέσα από το τραγούδι, στη «μακεδονική» συγκέντρωση, σε αυτόν τον ελληνικό χώρο, καθώς λένε οι στίχοι:
«Λένε ότι δεν υπάρχουμε
Ότι δεν είμαστε εδώ
Λένε ότι δεν υπάρχουμε
Αλλά είμαστε εδώ
Είμαστε εδώ πριν από τον Ιησού,
Στη γη μας τη Μακεδονία.
Είμαστε εδώ και παραμένουμε
Και το ιερό μας όνομα δεν αλλάζει».
Το «μακεδονικό κόμμα» στην Ελλάδα πραγματοποίησε την εκδήλωση και οι καλεσμένοι προσκλήθηκαν στην παραδοσιακή μακεδονική γιορτή.
Το βίντεο, με σαφήνεια δείχνει το λάθος της μακεδονικής κυβέρνησης να αλλάξει το άρθρο 49 του συντάγματος με το οποίο παραιτείται από μια αυτόχθονα μακεδονική μειονότητα που υπάρχει στην Ελλάδα, εκτός από τους λεγόμενους Ελληνες Μακεδόνες, γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Πηγή: echedoros-a.gr
- Τι είναι ο ΟΠΕΚ και πώς επηρεάζει τις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου;
- Επέκταση και εκβάθυνση του λιμανιού στη Σίκινο
- Παράπονα για τη διαιτησία έκανε ο Ιτούδης: «Σε τρία ματς κόντρα στη Ρεάλ οι βολές ήταν 64-35»
- Κάν’το όπως η Μέριλ Στριπ – Αρνήθηκε ρόλο, ώστε να της προτείνουν διπλάσιο μισθό
- Ανάπτυξη: Ο κίνδυνος του 1% για την ελληνική οικονομία – Η αβέβαιη πορεία και τα υπαρκτά προβλήματα
- Πέθανε ο Κρεγκ Βέντερ, ο επιστήμονας που διάβασε πρώτος το ανθρώπινο γονιδίωμα



