Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Περισσότερες δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Περισσότερες δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Τι σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών

Περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φόρων, όπως του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Όπως τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου στον ΑΝΤ1 σχετικά με το χρόνο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, είπε πως «προσπαθούμε να ξεκινήσουμε νωρίτερα», ενώ κληθείσα να απαντήσει στο αν πρόκειται να γίνουν περισσότερες δόσεις για την πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων των πολιτών, είπε πως «εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις ώστε κάποιοι φόροι να πληρώνονται σε περισσότερες δόσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της φορολογικής διοίκησης είναι το ηλεκτρονικό σύστημα Taxis να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου. Όσοι υποβάλλουν τη δήλωση τους έως τις 30 Απριλίου θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τους φόρους σε 5 ή 6 διμηνιαίες δόσεις.

Αντίθετα, όπως αναφέρει η Καθημερινή, εάν οι δηλώσεις υποβληθούν στα τέλη Ιουλίου, ο φόρος θα καταβληθεί κανονικά σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Με τον τρόπο αυτό αναφέρουν στελέχη της φορολογικής διοίκησης, θα μπορέσουν οι φορολογούμενοι να κάνουν καλύτερη διαχείρισης ή διαφορετικά να «σπάσουν» σε μικρότερα ποσά τον οφειλόμενο φόρο.

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024