Βγαίνουν βόλτα οι ελεγκτές της εφορίας ντυμένοι... Άη Βασίληδες

Εντατικούς ελέγχους στην αγορά ενόψει το εορτών έχουν ξεκινήσει οι «ράμπο» της εφορίας.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι επικεντρώνονται σε εμπορικά κέντρα, υπαίθριες αγορές, πολυτελή εστιατόρια και τις εταιρείες που τα διαχειρίζονται, σε νυχτερινά μαγαζιά όπου εμφανίζονται επώνυμοι καλλιτέχνες, καθώς και στα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα.  Στη μάχη θα ριχτούν όλα τα κλιμάκια που διαθέτει η υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Οι «ράμπο» της εφορίας θα «παραθερίσουν» και σε χειμερινά θέρετρα με στόχο να βρουν παραβάτες, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και πανσιόν.

Συγκεκριμένα, μέσω των ειδικών ηλεκτρονικών σελίδων, που γίνονται κρατήσεις, αλλά και με τηλεφωνικές επαφές ως πελάτες, εφοριακοί θα ελέγχουν την πληρότητα των μονάδων και τις μέσες τιμές δωματίων. Στην επόμενη φάση, είτε θα γίνονται επιτόπιοι έλεγχοι διασταυρώνοντας τα στοιχεία.

Σύμφωνα με το σχέδιο των ελεγκτών, κάθε περιοχή που μπαίνει στο μικροσκόπιο θα χαρτογραφείται από τα κλιμάκια βάσει οικονομικού μεγέθους της επιχείρησης, τις καταγγελίες αλλά και το ιστορικό φορολογικής παραβατικότητας και θα ελέγχεται. Βέβαια, οι ελεγκτές δεν θα επικεντρώνονται σε τυπικές παραβάσεις, αλλά θα στοχεύουν στη διαπίστωση ουσιαστικών, όπως είναι η χρήση πλαστών ή εικονικών στοιχείων, η μη απόδοση ΦΠΑ, η τέλεση λαθρεμπορικών πράξεων σε προϊόντα κ.λπ.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr