Αιτία της αναδίπλωσης -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- ήταν η αποκάλυψη εκ μέρους της πως η υλοποίηση της προκήρυξης θα οδηγήσει σε απόλυση σχεδόν το σύνολο του επικουρικού προσωπικού του υπουργείου

«Προκήρυξη φιάσκο με σκοπό ψηφοθηρικό» χαρακτηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία την εξαγγελία του υπουργείου Υγείας περί πρόσληψης 1.116 επικουρικών εργαζομένων, η οποία ξαφνικά ανεστάλη. Αιτία της αναδίπλωσης -σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ- ήταν η αποκάλυψη εκ μέρους της πως η υλοποίηση της προκήρυξης θα οδηγήσει σε απόλυση σχεδόν το σύνολο του επικουρικού προσωπικού του υπουργείου.

Η σχετική προκήρυξη, που αφορά θέσεις τακτικού προσωπικού σε φορείς του Υπουργείου Υγείας, αναμενόταν από χιλιάδες εργαζόμενους που ήδη βρίσκονται στο σύστημα ως επικουρικοί αλλά και από ανέργους που θα συμμετείχαν στη διαδικασία της κάλυψης των θέσεων μέσω ΑΣΕΠ.

Η απόφαση για την αναστολή της έκδοσης της προκήρυξης ελήφθη μετά από αίτημα του Υπουργείου Υγείας κι έχει προσωρινό χαρακτήρα, αναφέρει το ΑΣΕΠ. Ωστόσο, το γεγονός ότι δεν δόθηκαν περαιτέρω εξηγήσεις όπως συνηθίζεται, καθώς και ότι δεν ορίστηκε πότε θα επανέλθει, γεννά ερωτήματα για τα οποία η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απαντήσεις.

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία κατηγορεί την ηγεσία του υπουργείου για «μαγειρέματα» και «ψηφοθηρικό παιχνίδι της κυβέρνησης», καθώς σε λίγους μήνες 1.000 επικουρικοί νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό αναμένεται να βρεθούν χωρίς δουλειά αφού λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις τους.

«Μαγειρεύουν προκήρυξη η οποία θα καλύπτει με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας ένα μικρό μέρος των υπηρετούντων και για τις υπόλοιπες θέσεις θέλουν να καλλιεργούν ελπίδα πρόσληψης σε χιλιάδες υποψηφίους ενόψει των εθνικών εκλογών. Απαιτείται νέα νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση της προκήρυξης εφόσον παρήλθε η προθεσμία της.» τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

«Οι Υπουργοί Υγείας γνωρίζουν τις θέσεις που καλύπτουν οι επικουρικοί εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία. Γιατί δεν προκηρύσσουν άμεσα με την αυξημένη μοριοδότηση της εμπειρίας τις αντίστοιχες θέσεις ανά φορέα;» συνεχίζει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, καλώντας τον κλάδο να συμμετάσχει στην παναττική στάση εργασίας (10 π.μ. – 3 μ.μ.) την Πέμπτη 3/1/2019 και συγκέντρωση στις 10 π.μ. έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr