Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στα χέρια της βίντεο μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι κινήσεις των ατόμων και συγκεκριμένα το πώς έφτασαν στην είσοδο του ιερού ναού.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για την έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, που σημειώθηκε χθες, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος της εκκλησίας. Η Αντιτρομοκρατική εξετάζει κυρίως ορισμένα στοιχεία από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα οποία μπορεί να είναι αξιοποιήσιμα.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ έχει ήδη στα χέρια της βίντεο μέσω των οποίων γίνεται προσπάθεια να καταγραφούν οι κινήσεις των ατόμων και συγκεκριμένα το πώς έφτασαν στην είσοδο του ιερού ναού. Θεωρείται πιθανό μετά την τοποθέτηση του βομβιστικού μηχανισμού να έφυγαν προς τα Εξάρχεια, όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προσπαθεί να εντοπίσει ίχνη dna στα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού, που αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι και ήταν τοποθετημένος μέσα σε ένα κουτί παπουτσιών.

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ενώ ο νεωκόρος, μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, πήρε εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό».

Το χτύπημα στην εκκλησία επί της οδού Σκουφά – σε κεντρικό καλά φυλασσόμενο σημείο της πρωτεύουσας – προκαλεί προβληματισμό σε αξιωματούχους της Αστυνομίας, ενώ ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων στον πολιτικό κόσμο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης σε ζητήματα βίας και τρομοκρατίας.

Την ίδια στιγμή έντονος είναι και ο προβληματισμός για το γεγονός πως δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα. Τα πρώτα συμπεράσματα, στα οποία καταλήγουν οι Αρχές από τα μέχρι στιγμής στοιχεία είναι πως εκρηκτικός μηχανισμός δεν παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά «δείχνει» πως πρόκειται για «εκπαιδευόμενους» τρομοκράτες, οι οποίοι έκαναν πρόβα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr