Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για διασφάλιση «διπλής πλειοψηφίας» στη Βουλή

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση για διασφάλιση «διπλής πλειοψηφίας» στη Βουλή

Διπλωματικές και κυβερνητικές «πηγές» υπογραμμίζουν ότι θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία που απαιτείται για να κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να αποκρούσουν πιθανή πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ

Την πεποίθησή τους ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να διασφαλίσει «διπλή πλειοψηφία» στη Βουλή ώστε να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και να αποκρούσει πιθανή πρόταση δυσπιστίας από τη ΝΔ εκφράζουν διπλωματικές και κυβερνητικές πηγές.

Αυτή την περίοδο διεξάγεται οργιώδες παρασκήνιο και κατά τις ίδιες πηγές η κυβέρνηση αγγίζει τις «151» σε περίπτωση πρότασης μομφής. Η αποχώρηση των υπουργών των ΑΝΕΛ κρίνεται ως δεδομένη και λογικά θα ακολουθήσει ανασχηματισμός.

Με δεδομένο ότι ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα, είναι πιθανό η Βουλή της ΠΓΔΜ ψηφίσει επί της οριστικής έγκρισης των συνταγματικών αλλαγών πριν από τις 15 Ιανουαρίου, η οποία ήταν η ημερομηνία-οδηγός. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Βουλή της γειτονικής χώρας έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 9 Ιανουαρίου, αλλά η αποχή του VMRO – DPMΝΕ φαίνεται να επισπεύδει τα πράγματα.

Αμέσως μετά, η ελληνική Βουλή θα πρέπει να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Πρώτα θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων – αν και δεν έχει αποφασιστεί αν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι επείγουσα. Στη συνέχεια, το ΝΑΤΟ πρέπει να ενημερωθεί για την ολοκλήρωση όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών και να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Ένταξης από τους Συμμάχους (σε επίπεδο Βορειοατλαντικού Συμβουλίου) και τα Σκόπια (που πλέον θα ονομάζονται «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»). Μόνο τότε θα έρθει το πρωτόκολλο προς κύρωση στο ελληνικό Κοινοβούλιο σύμφωνα με προβλεπόμενα από τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024