Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ήλιος με «δόντια» - Πού έπεσε υπό το μηδέν ο υδράργυρος

Ήλιος με «δόντια» – Πού έπεσε υπό το μηδέν ο υδράργυρος

Ισχυρός παγετός έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά κάτω από τους μηδέν σε πολλές περιοχές

Ισχυρός παγετός έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα την Πέμπτη, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά κάτω από τους μηδέν σε πολλές περιοχές.

Στην Αττική, ο καιρός ήταν σχετικά πιο βελτιωμένος σε σχέση με τα Χριστούγεννα, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Συγκεκριμένα, στο κέντρο της Αθήνας ο υδράργυρος άγγιξε τους 10 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο το κρύο παρέμεινε τσουχτερό, ενώ στην Πάρνηθα η θερμοκρασία έχει αγγίξει τους -3 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη της Αθήνας θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς, αλλά στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σε κατοικημένες περιοχές έχουν καταγραφεί στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-10,3 βαθμοί), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-9,4), στη Βλάστη Κοζάνης (-9,4), στα Γρεβενά (-8,6), στο Παρανέστι Δράμας (-7,9), στη Βουτύρω Καρπενησίου (-7,9), στο Περτούλι Τρικάλων (-7,6) και στο Βαρικό Φλώρινας (-7,2).

H θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 3 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 9, στην Κεντρική Ελλάδα από -5 έως 9 βαθμούς, στην Ήπειρο από -3 έως 10, στη Δυτική Ελλάδα από -1 έως 12 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -2 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 0 έως 12 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 1 έως 7 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Η πρώτη «εικόνα» για τον καιρό της Πρωτοχρονιάς είναι ότι θα έχουμε και νέα ψυχρή εισβολή. Συγκεκριμένα, για Δευτέρα και Τρίτη αναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα Ανατολικά καθώς και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί-βορειοδυτικού 4 με 6 μποφόρ και στα πελάγη θα φτάσουν τα 8. Βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια με παγετό κατά τόπους.

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών από την ΕΜΥ

Σε έκτακτη ανακοίνωση για εμφάνιση θυελλωδών ανέμων προχώρησε το πρωί της Πέμπτης η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, οι άνεμοι σε κάποιες περιοχές θα φτάσουν έως και 8 Μποφόρ.

Συγκεκριμένα, σήμερα Πέμπτη, ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Καστελόριζο, στην Ιεράπετρα, στον Ταύρο, στο Καρπάθιο Πέλαγος.

Sports in

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν., vids)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League - Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024