Μέχρι την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές της δεύτερης φάσης με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος για φέτος.

Στην πρώτη φάση της διανομής του κοινωνικού μερίσματος εγκρίθηκαν και εξοφλήθηκαν συνολικά 1.463.353 νοικοκυριά και έτσι ο αριθμός των τελικών δικαιούχων έφτασε φέτος το 1.692.400 νοικοκυριά.

Περίπου άλλα 2,2 εκατομμύρια νοικοκυριά απορρίφθηκαν, παρότι επιχείρησαν να υποβάλλουν αίτηση στην αντίστοιχη εφαρμογή στο taxisnet, καθώς δεν πληρούσαν τα κριτήρια, ενώ αρκετοί δικαιούχοι ταλαιπωρήθηκαν, στη διάρκεια της όλης διαδικασίας με την υποβολή της αίτησης, καθώς είχαν λάθη (π.χ. λάθος ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού), τα οποία θα έπρεπε να διορθώσουν στα ΚΕΠ για να λάβουν το μέρισμα.

Συνολικά 3,9 εκατομμύρια νοικοκυριά έκαναν αίτηση φέτος, προκειμένου να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, ενώ το μέσο ποσό ανά εγκεκριμένη αίτηση διαμορφώνεται τα 480 ευρώ περίπου.

Το ύψος του μερίσματος ξεκινά από 200 ευρώ για τον άγαμο και φτάνει μέχρι και σε 1.200 ευρώ για τις πολύτεκνες οικογένειες.

Την ίδια ώρα, με υπουργική απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, αυξάνεται κατά 80 εκατομμύρια ευρώ το ποσό του κοινωνικού μερίσματος .

Γράψτε το σχόλιο σας