Η νέα Ολλανδική εταιρεία Plasticiet στοχεύει να δημιουργήσει «κάτι πολύτιμο» από ανακυκλωμένο πλαστικό για χρήση στο εσωτερικό και στο σχεδιασμό επίπλων.
Με έδρα το Ρότερνταμ, ιδρύθηκε από τους σχεδιαστές Marten van Middelkoop και Joost Dingemans.
Χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο πλαστικό που συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία σε συνεργασία με εταιρείες ανακύκλωσης σε όλη την Ολλανδία, η Plasticiet παράγει πλαστικές ύλες που έχουν παρόμοια εμφάνιση με ανθρωπογενή σύνθετα υλικά όπως το μωσαϊκό.
Το Plasticiet χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα για να δημιουργήσει την είσοδο γραφείου της Biennale Interieur 2018, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Kortrijk του Βελγίου.
Οι ιδρυτές δημιούργησαν επίσης μια σειρά από αφηρημένα αντικείμενα που μοιάζουν με έπιπλα για την εκδήλωση για να καταδείξουν πιθανές εφαρμογές του υλικού.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.