Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι αρχές της Σικελίας μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο ηφαίστειο της Αίτνας, το υψηλότερο και ενεργότερο ηφαίστειο της Ευρώπης.

Στις εικόνες που καταγράφηκαν, φαίνεται η τεράστια στήλη τέφρας και καπνού που υψώθηκε στον ουρανό, αναγκάζοντας τις αρχές να κλείσουν το αεροδρόμιο της Κατάνιας στην ανατολική ακτή της Σικελίας.

Μετά την έκρηξη -στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος- καταγράφηκαν περίπου 130 σεισμικές δονήσεις, με την μεγαλύτερη από αυτές να έχει μέγεθος 4 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας της Ιταλίας.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τυχόν τραυματίες. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου, ύψους 3.330 μέτρων, σημειώθηκε το 1992.