Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τραμπ καθαίρεσε τον... παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις

Ο Τραμπ καθαίρεσε τον… παραιτηθέντα υπουργό Αμυνας Τζιμ Μάτις

Ο νέος υπουργός Αμυνας «θα ονομαστεί σύντομα», πρόσθεσε ο Τραμπ, κάνοντας λόγο για «τρομερή πρόοδο» τη διετία κατά την οποία ο στρατηγός εν αποστρατεία ήταν επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά νέου εξοπλισμού, και «ευχαριστώντας τον για την υπηρεσία του».

Ο υπουργός Μάτις, πάντως, στρατηγός του Σώματος Πεζοναυτών ε.α., διευκρίνισε ότι παραιτείται.

Στην επιστολή της παραίτησής του, ο Μάτις επισημαίνει πως αποχωρεί έτσι ώστε ο Τραμπ να μπορέσει να διορίσει κάποιον οι απόψεις του οποίου είναι εγγύτερες προς τις δικές του.

Ο υπουργός Αμυνας προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης του ρεπουμπλικάνου προέδρου που είτε παραιτήθηκαν, είτε καθαιρέθηκαν, όπως ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον τον Μάρτιο, τους οποίους ο Τραμπ απέπεμψε μέσω Twitter.

Κατά το Brookings Institution, οι αντικαταστάσεις, οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις επί προεδρίας Τραμπ είναι περισσότερες από ό,τι επί των ημερών των τελευταίων πέντε αμερικανών προέδρων.

Η σεναριολογία για το μέλλον του Μάτις εντάθηκε τον Οκτώβριο, όταν ο Τραμπ είχε κρίνει κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο CBS πως ο υπουργός Αμυνας είναι «περίπου Δημοκρατικός» αφήνοντας να εννοηθεί πως πιθανόν θα αποχωρούσε από την κυβέρνησή του.

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024