Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Κοστουμαρισμένη» η Αρμάνι, «ρακένδυτος» ο Παναθηναϊκός

«Κοστουμαρισμένη» η Αρμάνι, «ρακένδυτος» ο Παναθηναϊκός

Στο πρώτο παιχνίδι στη μετά Πασκουάλ εποχή ο Παναθηναϊκός υπέστη την έκτη ήττα του στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της Euroleague, έχασε για τρίτη φορά στο ΟΑΚΑ (83-86 επικράτησε η Αρμάνι Μιλάνο) και κατρακύλησε στην 11η θέση της βαθμολογίας

Ο Νικ Καλάθης συνήλθε στο πρώτο παιχνίδι στη μετά Πασκουάλ εποχή, αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει την ελεύθερη πτώση του Παναθηναϊκού.

Η «κοστουμαρισμένη» Αρμάνι Μιλάνο νίκησε τους «ρακένδυτους» Πράσινους (83-86) που υπέστησαν την έκτη ήττα τους στα τελευταία οκτώ παιχνίδια της διοργάνωσης και κατρακύλησαν στην 11η θέση της βαθμολογίας με συνολική επίδοση 6-8 (έναντι 7-7 των Ιταλών).

Μάλιστα, έχουν χάσει ήδη τρεις φορές στο άλλοτε απόρθητο ΟΑΚΑ…

Το Τριφύλλι είχε και πάλι τεράστια προβλήματα στην οργάνωση του παιχνιδιού του, δεν είχε αξιόπιστο σουτέρ, τα περίμενε όλα από τον Καλάθη και παρά την προσπάθεια στο τέλος, δεν μπόρεσε να αποφύγει μια ακόμα ήττα.

Ο Παναθηναϊκός (με υπηρεσιακούς τεχνικούς Γιώργο Βόβορα και Φραγκίσκο Αλβέρτη) προσπάθησε να επιβάλει το παιχνίδι του από την αρχή μπαίνοντας δυνατά, είχε τον Καλάθη ως «κινητήριο μοχλό», αλλά και εκτελεστή, αλλά η Αρμάνι ήταν πανέτοιμη να ανταποκριθεί και διατηρούσε την επαφή της με το σκορ (15-10 στο 7’).

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 21-19 στο 9’, αλλά στη συνέχεια οι Ιταλοί κυριάρχησαν πάνω στο παρκέ. Με πολύ δυνατή άμυνα, στοχευμένη πίεση στη μπάλα και με τον Γκουντάιτις να κάνει «θραύση» μέσα στη ρακέτα εκμεταλλεύτηκε την τραγική εικόνα του Παναθηναϊκού και έκανε επιμέρους σκορ 2-14 για να προηγηθεί με 23-33 στο 15’.

Στο διάστημα αυτό ο Καλάθης είχε μείνει στον πάγκο για να πάρει κάποιες ανάσες και ο Λεκαβίτσιους τα έκανε… μαντάρα. Το ίδιο κι ο Λοτζέσκι, που μπήκε άψυχος μέσα στο ματς με συνέπεια ο Παναθηναϊκός να μην έχει ούτε πόιντ γκαρντ, ούτε σουτέρ, ενώ ο Γκιστ αδυνατούσε να αντιληφθεί που ήταν οι αντίπαλοί του (!). Μια τραγωδία.

Η διαφορά έφτασε στους 12 πόντους (25-37 στο 17’) με τον Τζέιμς πάντως να «σπαταλά» προσπάθειες και να μην δίνει ώθηση στην Αρμάνι. Ο Καλάθης επέστρεψε άρον- άρον στο παρκέ και ο παναθηναϊκός άρχισε ξανά να βρίσκει σφυγμό.

Ωστόσο η Αρμάνι με ένα τρίποντο του Νέντοβιτς στην εκπνοή έκλεισε το πρώτο μέρος έχοντας προβάδισμα με επτά πόντους (40-47).

Και πάλι όμως ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση. Επανήλθε στην εικόνα των προηγούμενων εβδομάδων. Αδυνατούσε να βρει ένα ελεύθερο σουτ, έχανε τα ριμπάουντ από τον Γκουντάιτις και είχε τρομερό πρόβλημα στην οργάνωση του παιχνιδιού του.

Βρέθηκε να χάνει και με δεκαπέντε πόντους (46-61 στο 27’) με την Αρμάνι να έχει τον έλεγχο, ενώ στο σημείο εκείνο τραυματίστηκε στον προσαγωγό ο Λάνγκφορντ και αποχώρησε.

Με μια αντεπίθεση ο Παναθηναϊκός μπόρεσε να μειώσει σε 62-67 στο 32’ και 72-75 στο 36’, αλλά δεν ήταν έτοιμος να κερδίσει, δεν είχε τις λύσεις και την προσωπικότητα να πάρει το ματς. Ο Τζέιμς με τρίποντο έκανε το 74-82 στο 37’, αλλά οι πράσινοι μείωσαν στον πόντο με τον Λοτζέσκι στα 6’’ (83-84).

Ο Παναθηναϊκός, που πάντως «φωνάζει» πως οι διαιτητές… έφαγαν 12 δευτερόλεπτα, άργησε να κάνει φάουλ και ο Νέντοβιτς έβαλε και τις δυο βολές κάνοντας το τελικό 83-86.

Από την Αρμάνι οι Γκουντάιτις (20π, 8 ρ.), Τζέρελς (15π.) και Μίτσοβ (10π.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ ο Τζέιμς είχε 12π. με 1/8 διπ, 1/5τριπ. Από τον Παναθηναϊκό, που τουλάχιστον είχε διάθεση να παλέψει οι Καλάθης (24π. 11ας) και Παππάς (13π.) προσπάθησαν.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 40-47, 56-64, 83-86

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024