Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Έργο που θέτει στοχασμούς και διερωτήματα για το δικαίωμα στην επιλογή στην ελευθερία και στην αυτονομία. Η Ελίντα Βάγκελ ζει σε μια επαρχιακή πόλη της Νορβηγίας συρρικνωμένη σε ένα συμβατικό γάμο, υπονομευμένη και παγιδευμένη.
Συμβιώνει με τον άνδρα της, τις δύο κόρες τους και το ζωτικό της ψεύδος. Θέλγεται από τη θάλασσα που γίνεται ερωτικό της υποκατάστατο, τη γεμίζει ευωχία, συντροφιά, εξωραΐζει την καθημερινότητα της και την πλημμυρίζει προσμονή.
Η εμφάνιση ενός μυστηριώδους ξένου με ξεχωριστή δύναμη και σαγήνη και το άρρηκτο μυστικό που τους συνδέει έρχεται σαν παλίρροια στην ζωή της. Γίνεται αμφιθυμία δηλαδή έλξη και άπωση στην προσπάθεια της να απωθήσει το παρελθόν εγκλωβίζεται στο ασφυκτικό και μίζερο παρόν της. Η Ελίντα Βάγκελ εγκαλείται να αποφασίσει για το μέλλον της.
Η Κυρά της θάλασσας, γραμμένο το 1888, θεωρείται το πρώτο δράμα φυγής.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!