Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σταμάτησαν τη διαδικασία αποφυλάκισης του Λούλα

Σταμάτησαν τη διαδικασία αποφυλάκισης του Λούλα

Ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας ακύρωσε την Τετάρτη την απόφαση την οποία είχε ανακοινώσει νωρίτερα ένα από τα μέλη του και θα μπορούσε να οδηγήσει στην αποφυλάκιση του κεντροαριστερού πρώην προέδρου Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος οδηγήθηκε στη φυλακή τον Απρίλιο μετά την καταδίκη του για διαφθορά.

«Αναστέλλω την επενέργεια της απόφασης που ελήφθη σήμερα», ανέφερε ο Ζουζέ Αντόνιου Τζίας Τόφολι, ο πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου, σε επίσημο έγγραφο το οποίο περιήλθε σε γνώση του Γαλλικού Πρακτορείου, βάζοντας τέλος στη νέα τροπή που όδευε να πάρει η δικαστική περιπέτεια του Λούλα.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο δικαστής Μάρκου Αουρέλιου Μέλου είχε κάνει αποδεκτή προσφυγή, αποφαινόμενος ότι μπορούν να αποφυλακίζονται όσοι έχουν υποβάλει εφέσεις και οι υποθέσεις τους δεν έχουν τελεσιδικήσει — απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει στην απελευθέρωση του ιστορικού ηγέτη της βραζιλιάνικης αριστεράς και πρώην προέδρου.

Ανέμεναν να βγει από τη φυλακή

Οι δικηγόροι του Λούλα είχαν υποβάλει αμέσως αίτηση σε δικαστήριο στην Κουριτσίμπα, όπου ο πολιτικός άρχισε εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας να εκτίνει την ποινή κάθειρξης 12 ετών που του επιβλήθηκε τον Απρίλιο, ζητώντας να αποφυλακιστεί.

Ο Τόφολι ακύρωσε την απόφαση έπειτα από ένσταση της Γενικής Εισαγγελέως Χακέλ Ντότζι, η οποία επιχειρηματολόγησε ότι η φυλάκιση προσώπων των οποίων οι εφέσεις εκκρεμούν δεν αντίκειται προς το Σύνταγμα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Agência Brasil.

Το Κόμμα Εργαζομένων (PT) είχε εκφράσει την ελπίδα ότι ο Λούλα θα μπορούσε να αποφυλακιστεί ακόμη και αυθημερόν.

Η απόφαση του προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι έγκυρη ως τις 10 Απριλίου, οπότε αναμένεται να εξεταστεί στην ολομέλειά του, σύμφωνα πάντα με το Agência Brasil.

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024