Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βούτσης προς ΝΔ: Ούτε με γκλίτσες ούτε με τσομπάνηδες έχω σχέση

Βούτσης προς ΝΔ: Ούτε με γκλίτσες ούτε με τσομπάνηδες έχω σχέση

Τι απάντησε στις διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το θερμό επεισόδιο με τον Κυρ. Μητσοτάκη – «Σε τέτοια θέματα δεν υπάρχει blame game» είπε ο πρόεδρος της Βουλής

Στις διαρροές της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά το οξύτατο επεισόδιο που είχε στην Ολομέλεια της Βουλής με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απάντησε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στην προτροπή της Πειραιώς «ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη» και στο σχόλιο «έλαβε ένα σαφές μήνυμα από την αξιωματική αντιπολίτευση» και ότι «οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε», ο κ. Βούτσης δήλωσε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες: «Ούτε με γκλίτσες ούτε με τσομπάνηδες έχω σχέση».

«Προσπαθώ με επιχειρήματα να απαντώ», σημείωσε ενώ τόνισε ότι «μπορεί ο καθένας να κάνει άσκηση των προνοιών του Συντάγματος», το οποίο προβλέπει την δυνατότητα πρότασης μομφής κατά του Προέδρου της Βουλής.

Πάντως τόνισε ότι «για τέτοια θέματα δεν υπάρχει blame game», ενώ αναφορικά με την διαρροή της ΝΔ που ανέφερε ότι μόλις έγινε γνωστό ότι ο κ. Μητσοτάκης θα ζητούσε το λόγο στην Ολομέλεια για να καταγγείλει τις «απαράδεκτες μεθοδεύσεις» με την κατάθεση βροχής τροπολογιών, ο Πρόεδρος της Βουλής «ανέκρουσε πρύμναν και μετέθεσε για αύριο τη συζήτηση του κατά τα άλλα… κατεπείγοντος νομοσχεδίου», ο ίδιος σχολίασε ότι «δεν μου διατυπώθηκε καμία απειλή, αλίμονο, ούτε ήταν σε γνώση μου κάτι τέτοιο».

Πάντως η ΝΔ χαιρέτισε την απόφασή του να παρατείνει την συζήτηση επί των τροπολογιών καθώς, όπως, διέρρεαν πηγές της ΝΔ, «αντελήφθη προφανώς ότι ακόμη και ο συριζαϊκός ευτελισμός της Βουλής έχει τα όριά του». Ενώ σημείωσε ότι «υπάρχει η διάθεση από όλους όταν υπάρχουν ζητήματα να συζητιούνται, να βρίσκονται λύσεις». «Αλίμονο αν κάναμε παιχνίδια – αν προστίθεντο κι άλλα στοιχεία προσωπικών αντιπαραθέσεων στην πολιτική. Είμαι μακριά από τέτοιες λογικές», πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Κατά τα λοιπά, ρωτήθηκε για το χρονοδιάγραμμα κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή και είπε πως «όταν τελειώσει η διαδικασία και το σύνολο που έχει προβλεφθεί στη Συμφωνία -μέσα Γενάρη ακούγεται θα τελειώσει- θα την αποτιμήσουμε τότε και η ελληνική Βουλή εγκαίρως με επισπεύδουσα την κυβέρνηση θα προχωρήσει στην έγκριση, ελπίζω». Ο χρόνος θα αποτιμηθεί και θα εκτιμηθεί μετά τις 15 Γενάρη και τότε θα αποφασιστεί», σημείωσε χαρακτηριστικά. Τέλος, για τις εκλογές επανέλαβε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα πρόωρων εκλογών τον Γενάρη, το Φλεβάρη ή το Μάρτη όπως λέγεται».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024