Ο Νίκος Ανδρουλάκης συνάντησε τον δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα
Εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ομογένειας, ο Γιώργος Μπίζος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δίκη του Νέλσον Μαντέλα και στον αγώνα Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου
Συνάντηση με τον Γιώργο Μπίζο, δικηγόρο του Νέλσον Μαντέλα και σπουδαίο υπέρμαχο των δικαιωμάτων του ανθρώπου, είχε ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στη Νότια Αφρική.
Ο κ. Ανδρουλάκης συνάντησε τον κ. Μπίζο στην οικεία του στο Γιοχάνεσμπουργκ και είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί του για τους σημαντικότερους σταθμούς της πορείας του στα δημόσια πράγματα της Νότιας Αφρικής, σε μια μακρά πορεία που ξεκίνησε όταν έφτασε στη χώρα ως πρόσφυγας από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής ομογένειας, ο Γιώργος Μπίζος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη δίκη του Νέλσον Μαντέλα και στον αγώνα Εθνικού Αφρικανικού Κογκρέσου για την κατάργηση του απαρτχάιντ και την οικοδόμηση μιας δικαιότερης κοινωνίας χωρίς φυλετικές διακρίσεις.
- Φωτιά στον Ασπρόπυργο: Σοβαρές καταγγελίες συνδικάτων – «Κανένα μέτρο ασφαλείας, εμείς επιβάλλαμε διακοπή εργασιών»
- Ένας στους τρεις με κίνδυνο κίρρωσης εξαιτίας λίπους στο ήπαρ
- Σεξεργασία και πολιτική
- Σόργο: Μπορεί ένα ξεχασμένο δημητριακό να σώσει τον θεσσαλικό κάμπο;
- Κρήτη: Την γρονθοκοπούσε μπροστά στα ανήλικα παιδιά τους – Χειροπέδες σε 28χρονο στα Χανιά
- Νέο παραλήρημα της Παραγουανής πολιτικού κατά του Εμπαπέ: «Π@@@@ας γιος, δεν είναι Γάλλος» (vid)
- Η ξεχωριστή ανάρτηση του Δημάρχου Λίμνης Πλαστήρα για την μετακινούμενη κτηνοτροφία
- Στη Βουλή η αναφορά που κατέθεσε ο («λαγός» του Μητσοτάκη) Βελόπουλος επικαλούμενος τις τοξικές δηλώσεις Γεωργιάδη κατά Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442