Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση : Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση : Πάνω από 10 μονάδες η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε επικοινωνιακό μπαράζ με παροχές και διανομή χρημάτων, ωστόσο η τακτική αυτή φαίνεται πως δεν τυγχάνει ανάλογης ανταπόκρισης, όπως επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ

Μπορεί η κυβέρνηση να έχει επιδοθεί σε επικοινωνιακό μπαράζ με παροχές και διανομή χρημάτων, ωστόσο η τακτική αυτή φαίνεται πως δεν τυγχάνει ανάλογης ανταπόκρισης, όπως επιβεβαιώνει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει και φτάνει στο 10,5%, ενώ στην παράσταση νίκης το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με 32%. Την ίδια ώρα, σε λάθος κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στη χώρα λέει το 63%, ενώ το 45% εκτιμά ότι το 2019 ενδέχεται να υπάρξει νέα κρίση.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με διαφορά 10,5 μονάδων, συγκεντρώνοντας το 23%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής και η Χρυσή Αυγή με 7%, το ΚΚΕ με 6%, ενώ εκτός Βουλής μένουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι λαμβάνουν από το 1,5%, όπως και η Ένωση Κεντρώων με 2%.

Παράγοντας-κλειδί για τη ΝΔ είναι η συσπείρωση, η οποία υπολογίζεται στο 83%, τριάντα μονάδες πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει διαρροή του 16% των υποστηρικτών στις τελευταίες εκλογές του 2015 να έχουν στραφεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμα 16% έχει διαρρεύσει στην «γκρίζα ζώνη» των λευκών/αποχή και των αναποφάσιστων.

Στο ερώτημα ποιον θεωρούν οι πολίτες καταλληλότερο για πρωθυπουργό, σταθερό παραμένει το προβάδισμα του Κυριάκου Μητσοτάκη επί του Αλέξη Τσίπρα, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συγκεντρώνει το 36% των προτιμήσεων έναντι 25% του πρωθυπουργού.

Στην παράσταση νίκης πάνω από ένας στους δύο ερωτηθέντες θεωρεί ότι η ΝΔ θα επικρατήσει στις επόμενες εκλογές. Ειδικότερα, οι πολίτες θεωρούν ότι πρώτο κόμμα θα βγει η αξιωματική αντιπολίτευση κατά 57%, ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 25% και κάποιο άλλο κόμμα κατά 5%.

Σε άλλα ερωτήματα της έρευνας, χαρακτηριστικό είναι ότι το 63% των πολιτών θεωρούν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση (41% λένε σίγουρα λάθος και 22% μάλλον σε λάθος), ενώ μόλις το 27% σε σωστή (15% λένε μάλλον σωστή και 12% σωστή).

Κύριο ζήτημα η οικονομία, δεν βλέπουν εκλογές πριν τις Πρέσπες

Μολονότι η έρευνα διεξήχθη ενώ προωθείται η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ΠΓΔΜ και εν μέσω παρατεταμένης έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σχεδόν οι μισοί πολίτες (46%) κρίνουν πως πρώτη προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση πρέπει να είναι η οικονομία.

Αντίθετα, ένας στους πέντε θεωρεί ότι πρώτο μέλημα πρέπει να είναι τα «εθνικά θέματα». Έπεται η Παιδεία με 11%.

Ενδεικτικό είναι ότι ελαφρά περισσότεροι από τους μισούς (53%) εκτιμούν ότι οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν αφότου κατατεθεί προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια. Στον αντίποδα το 28% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα πέσει προτού το ονοματολογικό φτάσει το κοινοβούλιο.

Την ίδια στιγμή, το 45% δηλώνει πως φοβάται «πολύ» ή «αρκετά» πως το 2019 θα συνοδευτεί από καινούργια οικονομική κρίση ή προβλήματα. Ακόμα 18% διατύπωσε «μέτριο» φόβο για πολύ δυσάρεστες οικονομικές εξελίξεις.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024