«Από 1.1.2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά, μειώνουμε την ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη, το ασφάλιστρο δηλαδή των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων» είπε η υπουργός Εργασίας.

«Περισσότεροι από διακόσιες πενήντα χιλιάδες μη μισθωτοί θα έχουν από 1.1.2019 πολύ σημαντικές ελαφρύνσεις» υπογράμμισε, αναφερόμενη σε μέτρα που έχουν νομοθετηθεί, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εφη Αχτσιόγλου σε ομιλία της στο πλαίσιο εκδήλωσης στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Αυτό θα το διαπιστώσετε, ήδη, με τα ειδοποιητήρια του Ιανουαρίου, είναι μέτρο άμεσης εφαρμογής» πρόσθεσε η υπουργός.

«Από 1.1.2019, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά, μειώνουμε την ασφαλιστική εισφορά για κύρια σύνταξη, το ασφάλιστρο δηλαδή των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων, από το 20% που είναι σήμερα στο 13,33%» είπε η κα Αχτσιόγλου και συνέχισε:

Και για τους αγρότες

«Αρα, από 1.1.2019 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, διατηρώντας την ελάχιστη εισφορά, θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές κατά 33% χαμηλότερες από αυτές που θα πλήρωναν εάν δεν κάναμε την ελάφρυνση αυτή».

«Με αυτή την παρέμβαση, πλέον, το σύνολο των ασφαλισμένων της χώρας θα πληρώνει λιγότερα από ό,τι πλήρωνε με το προηγούμενο σύστημα» τόνισε.

Η κα Αχτσιόγλου ανέφερε, επίσης, ότι για τους αγρότες η εισφορά μειώνεται από 18% σε 12%, για τους αυτοαπασχολούμενους γιατρούς, μηχανικούς, δικηγόρους προβλέπεται το ελάχιστο υποχρεωτικό ασφάλιστρο (62 ευρώ τον μήνα) για το επικουρικό τους, ενώ για τους νέους επιστήμονες οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται στο 13,33%.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr