Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κομισιόν: Συμφωνία με Ιταλία, αποφεύγονται οι κυρώσεις

Κομισιόν: Συμφωνία με Ιταλία, αποφεύγονται οι κυρώσεις

Σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, κατέληξαν η ιταλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Σε συμφωνία για τον ιταλικό προϋπολογισμό του 2019, κατέληξαν η ιταλική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Η συμφωνία προβλέπει εξοικονόμηση 10,25 δισ. ευρώ, εν μέρει λόγω της «μετάθεσης της εφαρμογής δύο σημαντικών μέτρων» της ιταλικής κυβέρνησης: της μεταρρύθμισης των συντάξεων και του εισοδήματος του πολίτη, ενός κατώτατου εισοδήματος για τους πιο φτωχούς», είπε ο Ντομπρόβσκις.

Η λύση αυτή «δεν είναι ιδανική, αλλά επιτρέπει να αποφευχθεί σε αυτό το στάδιο μια διαδικασία για υπερβολικό έλλειμμα», πρόσθεσε.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε σήμερα προβλέπει δημοσιονομικό έλλεμμα 2,04% του ΑΕΠ –έναντι 2,4% αρχικά– με την ανάπτυξη να αναμένεται στο 1% το 2019 έναντι 1,5% προηγουμένως, με τον κ. Ντομπρόβσκις να στέκεται στην ανάγκη μείωσης του ιταλικού χρέους και να επισημαίνει ότι δεν έχει δοθεί μακροπρόθεσμη λύση στα οικονομικά προβλήματα της Ιταλίας. 

Τόνισε, επίσης, ότι η ΕΕ θα παρακολουθήσει την έγκριση του ιταλικού προϋπολογισμού από τη Ρώμη, προκειμένου να επιβεβαιωθεί η τήρηση της συμφωνίας.

Σε δηλώσεις του, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε είπε ότι «αποφύγαμε τη διαδικασία κυρώσεων, αλλά δεν ενδώσαμε σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του προϋπολογισμού».

«Με την υποστήριξη των αντιπροέδρων της κυβέρνησης και του υπουργού οικονομικών Τζοβάνι Τρία, παρενέβην για να ξαναβρεθεί το νήμα του διαλόγου και να μην πληγεί η μεταρρυθμιστική μας δράση» πρόσθεσε ο Κόντε.

«Εργαστήκαμε με την μέγιστη δυνατή αποφασιστικότητα για να αποφευχθεί η διαδικασία επιβολής κυρώσεων», υπογράμμισε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης. Επαναλαμβάνοντας ότι « η κυβερνητική συμμαχία δεν έκανε πίσω σε ότι αφορά τους στόχους που οι Ιταλοί υπέδειξαν ως πρωτεύουσας σημασίας, με την ψήφο τους στις βουλευτικές εκλογές της 4ης Μαρτίου».

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024