Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λεβέντης: Τριγυρατζήδες της πολιτικής ζωής, αποστάτες και προδότες

Λεβέντης: Τριγυρατζήδες της πολιτικής ζωής, αποστάτες και προδότες

Σε φουλ επίθεση στον κατά του Γ. Σαρίδη προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασ. Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «αποστάτη» που πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς να δίνει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη

Σε κατά μέτωπον επίθεση κατά του Γ. Σαρίδη προχώρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασ. Λεβέντης, κάνοντας λόγο για «αποστάτη» που πηγαίνει από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς να δίνει την έδρα στο κόμμα με το οποίο εξελέγη.

Λίγες ώρες πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού, η οποία έχει αποκτήσει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, κι ενώ ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κινείται στην γκρίζα ζώνη, λέγοντας ότι δεν θα καταψηφίσει τον Προϋπολογισμό, μια δήλωση την οποία αρκετοί προεξοφλούν ως προθάλαμο ένταξης στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λεβέντης έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής για «τριγυρατζήδες», αποστάτες και προδότες.

«Έδωσαν στέγη σε τριγυρατζήδες. Αλλά δεν θα έρθει η μέρα των εκλογών; Οι αποστάτες θα εξαφανιστούν τα δε κόμματά σας θα τιμωρηθούν», είπε χαρακτηριστικά και μάλιστα χαρακτήρισε αξιοπρεπή λύση να πάει κάποιος σπίτι του.

Στη συνέχεια τόνισε πως «μικρότερο αδίκημα έκαναν οι αποστάτες και μεγαλύτερο τα κόμματα που τους απεδέχθησαν. Αν Σακελλαρίδης και Κατριβάνου είχαν ακολουθήσει αντίστοιχη πορεία η κυβέρνηση θα είχε πέσει από το 2016».

«Οι πολίτες με ρωτάνε, γιατί δεν πρόσεξα ποιους έβαλα στα ψηφοδέλτια του κόμματος. Για την Παπακώστα ήταν απρόσεκτος ο Μητσοτάκης; Το ’65 ήταν διεφθαρμένο το σύστημα και έγινε αποστασία και έριξαν την κυβέρνηση. Αποστάτης είναι ένας που βγαίνει με ένα κόμμα και δεν τιμά την ψήφο που πήρε».

Υπενθυμίζεται πως αν φύγει από την ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων ο κ. Σαρίδης, τότε διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα του Β. Λεβέντη (θα έχει λιγότερους από πέντε βουλευτές). «Αυτή την στιγμή είναι τέσσερις σε διάφορα κόμματα, ενώ εξελέγησαν με την λίστα της Ένωσης Κεντρώων» είπε ο κ. Λεβέντης, χωρίς να κρύψει την πικρία του.

«Τα μέτρα ανακούφισης είναι μέτρα ελεημοσύνης»

Ως «ελεημοσύνη» στους πολίτες που έχουν φτωχοποιηθεί χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης.

Προειδοποίησε, μάλιστα την κυβέρνηση ότι ενδεχόμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών με «μαξιλαράκια» και αποστάτες δεν θα έχει την λαϊκή νομιμοποίηση.

«Υπερασπίζεστε τον Έλληνα και πουλάτε την Μακεδονία; Μπράβο σας. Αν τολμήσετε να κάνετε ψηφοφορία δι’ αυτού του τρόπου, δηλαδή δύο από το ένα κόμμα, άλλους τέσσερις αποστάτες, να ξέρετε ότι ο λαός δεν θα νομιμοποιήσει τέτοιου είδους νομοσχέδια. Δεν θα το καταπιεί ο λαός. Μπορεί να γελάτε τώρα. Πολλές φορές γελάει όποιος έχει αναισθησία. Η ιστορία θα καταγράψει με πολύ μελανά γράμματα όσους εκχωρήσουν τη Μακεδονία. Δεν θα αποδεχθεί ο λαός. Μετά τις εκλογές το κύριο έργο θα είναι να καταργήσουμε την κατάπτυστη συμφωνία. Αυτή είναι η αποστολή της επόμενης Βουλής» είπε ο κ. Λεβέντης.

Πάντως, ο πρόεδρος εκτίμησε ότι μπορεί η παρούσα κυβέρνηση να αφήσει για την επόμενη την κύρωση της Συμφωνίας, προσθέτοντας τότε ότι «θα έχουμε το ξεβράκωμα και την κωλοτούμπα» των επόμενων.

«Θεωρεί η κυβέρνηση πως τα μέτρα που λαμβάνει είναι μέτρα ανακούφισης. Το να δίνουμε ελεημοσύνη δεν συνιστά οικονομική πολιτική. Γδέρνατε επι οκτώ χρόνια τον λαό» ανέφερε για την οικονομία και προσέθεσε: «Εμείς ψηφίζουμε κάποια μέτρα. Μην το λαμβάνετε αυτό ως πολιτική συναίνεση».

Ο ίδιος εξέφρασε την διαφωνία του με την επιστροφή αναδρομικών ποσών σε ειδικά μισθολόγια, λέγοντας: «Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν από τα συσσίτια της εκκλησίας, που ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Ποιοι έχουν προτεραιότητα για τις ελεημοσύνες σας; Αυτοί ή οι δικαστές;». Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων εξαπέλυσε επίθεση στο Μέγαρο Μαξίμου και για τους χιλιάδες πλειστηριασμούς, υπενθυμίζοντας τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή δανείων και σεισάχθεια.

Sports in

Ο Ολυμπιακός με 2 νίκες, αλλάζει το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Πόσο θα αλλάξουν οι συνθήκες για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, εάν ο Ολυμπιακός κάνει το «2 στα 2» στο Conference League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024