«Αυτό το τοξικό πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται με την ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης δυστυχώς έχει παρενέργειας. Είναι σημαντικό να πέσουν οι τόνοι» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης λίγο μετά τις 9 το πρωί οπότε και έφτασε έξω από το κτίριο του ΣΚΑΪ όπου στις 2.37 τα ξημερώματα σημειώθηκε ισχυρότατη έκρηξη.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «είμαι εδώ  για να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζομένους,  να πω ότι η Δημοκρατία και η πολυφωνία δεν φιμώνονται και να ζητήσω επιτέλους να βρεθούν οι δράστες».

Ο πρόεδρος της ΝΔ  ανέφερε πως δεν χρειάζεται να  ρίξουμε άλλο νερό στο μύλο της πόλωσης. «Να αφήσουμε τους αρμόδιους να κάνουν τη δουλειά τους. Η ανοχή στη βία, από τη βία μικρής έντασης μέχρι ένα τρομοκρατικό χτύπημα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Όταν γίνεται διαχωρισμός με ιδεολογικά και πολιτικά κριτήρια, για καλή και κακή βία, τα αποτελέσματα είναι αυτά που βλέπουμε».

Τόνισε ακόμη πως «έχω πει πολλές φορές, δυστυχώς εκτρέφεται μία νέα γενιά τρομοκρατών. Η απόσταση μεταξύ μίας μολότοφ  μέχρι μία ισχυρή βόμβα δεν είναι μεγάλη. Να αναλάβουν όλοι την ευθύνη τους. Ας σταματήσουμε αυτή την πόλωση και την ακραία στοχοποίηση. Το κλίμα της ακραίας πόλωσης και της στοχοποίησης δεν τα καλλιεργήσαμε εμείς. Άλλοι το καλλιέργησαν και ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους».