Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι επιθέσεις που έχει κάνει η «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών»

Οι επιθέσεις που έχει κάνει η «Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών»

Πολλά από τα χτυπήματα, ειδικά αυτό στο Εφετείο της Αθήνας, πριν από ένα χρόνο, μοιάζουν πολύ με την επίθεση στο κτίριο του Σκάι. Αν και κανείς δε μπορεί με σιγουριά να πει ότι είναι η ΟΛΑ πίσω από το νέο περιστατικό τρομοκρατίας

Αν και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια είναι η τρομοκρατική οργάνωση που χτύπησε τα ξημερώματα το κτίριο του Σκάι, οι Αρχές βλέπουν ότι πιθανότατα η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών, γνωστή και ως ΟΛΑ, ενδεχομένως να είναι αυτή που θα αναλάβει την ευθύνη.

Ο τρόπος που οργανώθηκε το χτύπημα αλλά και το ρίσκο που πήραν οι δράστες, σε συνδυασμό και με τα προηγούμενα χτυπήματα, δείχνουν την ΟΛΑ η οποία στο παρελθόν έχει στο ενεργητικό της ορισμένες εντυπωσιακές ενέργειες. Με πρώτη και καλύτερη βεβαίως τη βόμβα που ενεργοποίησαν έξω από το Εφετείο της Αθήνας, σε ένα χτύπημα που μοιάζει αρκετά με το σημερινό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΟΛΑ διαθέτει βαρύ οπλισμό, αντιαρματικά RPG, καλάσνικοφ, ποσότητες εκρηκτικής ύλης ANFO

Η ΟΛΑ θεωρείται από την αστυνομία, ως μετεξέλιξη του Επαναστατικού Αγώνα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της ΟΛΑ είναι η συμμετοχή γυναίκας στη δράση της. Σε τουλάχιστον δύο επιθέσεις της – στην ισραηλινή πρεσβεία και στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας- υπάρχουν μαρτυρίες ότι υπήρχε συμμετοχή γυναίκας.

Τα χτυπήματα της «ΟΛΑ»

14 -1- 2013: Τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τα τότε γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού. Στις 2.30 τα ξημερώματα τρομοκράτες που κατέβηκαν από αυτοκίνητο έριξαν βροχή πυροβολισμών κατά του κτιρίου και κατάφεραν να πετύχουν το τζάμι του γραφείου του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. Όπως διαπιστώθηκε, οι σφαίρες δεν προέρχονταν μόνο από καλάσνικοφ αλλά και από δεύτερο όπλο (magnum 38 special).

30-12-2013: Περισσότερους από 60 κάλυκες από καλάσνικοφ περισυνέλεξε η Αστυνομία στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη, Βόλφγκανγκ Ντολτ, στο Χαλάνδρι. Οι δράστες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ για να «γαζώσουν» την οικία της οδού Εθνικής Αντιστάσεως. Την ώρα της επίθεσης ο αστυνομικός-φρουρός βρισκόταν μέσα στο κουβούκλιο που είναι τοποθετημένο ακριβώς δίπλα από την είσοδο και ευτυχώς δεν τραυματίστηκε. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης με αποτέλεσμα οι φόβοι της ΕΛ.ΑΣ. για νέο χτύπημα να εντείνονται.

12-1-2014: Στόχος με ρουκέτα της «ΟΛΑ» έγιναν οι εγκαταστάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας «Mercedes-Benz» στην περιοχή της Βαρυμπόμπης. Λόγω αστοχίας υλικού η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι οι τρομοκράτες δεν κατάφεραν να πλήξουν τα γραφεία της εταιρείας.

12-12-14: Δύο ένοπλοι γάζωσαν στις 3.00 τα ξημερώματα το κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Παλαιό Ψυχικό. Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν δύο καλάσνικοφ ρίχνοντας 54 σφαίρες μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. Χρησιμοποιήθηκαν όπλα-«σφραγίδες» της «ΟΛΑ».

Η έκρηξη στον ΣΕΒ

24-11-15: Έκρηξη βόμβας με τεράστιες υλικές ζημιές στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. Την ευθύνη ανέλαβε μία εβδομάδα μετά η ΟΛΑ με προκήρυξη που άφησε στο λόφο του Στρέφη μέσα σε usb που εντοπίστηκε σε καφάο της ΔΕΗ.

22-12-2017: Ένα χρόνο πριν και μια ισχυρότατη έκρηξη συγκλονίζει το κέντρο της Αθήνας, έξω από το Εφετείο Αθηνών που βρίσκεται στην οδό Λουκάρεως, πολύ κοντά στο κτήριο της ΓΑΔΑ. Στις 02:50 υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα από άγνωστο σε ιστοσελίδα που ενημέρωνε ότι υπάρχει βόμβα στο Εφετείο και έδινε χρονικό περιθώριο 40 λεπτά για την έκρηξη.

Όπως αποδείχθηκε οι δράστες πυροβόλησαν και τον φύλακα του κτηρίου του Εφετείου προκειμένου να τον αποθαρρύνουν να τους καταδιώξει, ενώ λίγο μετά τις 9.00 βρέθηκε καμένο στα Εξάρχεια και το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι τρομοκράτες.

Όπως έγινε γνωστό, από αστυνομικές πηγές, ο φύλακας του Εφετείου κατέθεσε ότι, ενώ βρισκόταν μέσα στο κτήριο, είδε δύο άτομα να ανεβαίνουν τα σκαλιά και να αφήνουν στην είσοδο ένα σακίδιο. Ο αστυνομικός τούς φώναξε, αλλά αυτοί έτρεξαν σε ένα αυτοκίνητο που περίμενε στην οδό Λουκάρεως, τύπου μικρού βαν, όπου τους περίμενε ένας συνεργός τους και με το οποίο διέφυγαν.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του σκοπού, ο οποίος αναγκάστηκε να σταματήσει.

Στη μακροσκελή της ανακοίνωση η οργάνωση έχει τίτλο: «Η Αστική Δικαιοσύνη όπλο στα χέρια του κεφαλαίου» και υπότιτλο «Η δικαιοσύνη είναι σαν τα φίδια. Δαγκώνει μόνο τους ξυπόλητους».

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024