
Ρώμη : Διαδήλωση υπέρ των μεταναστών
Μέλη αριστερών οργανώσεων και μετανάστες έκαναν πορεία αντιδρώντας στην απόφαση του υπουργού εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι να αυστηροποίσει τη νομοθεσίας για τη μετανάστευση και την χορήγηση ασύλου
Διαδήλωση στους δρόμους της Ρώμης υπέρ των δικαιωμάτων των μεταναστών και κατά της πολιτικής της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στους δρόμους της Ρώμης. Μέλη αριστερών οργανώσεων και μετανάστες έκαναν πορεία φωνάζοντας συνθήματα όπως “στοπ στον ρατσισμό” και “όχι στον Σαλβίνι”, ενώ ορισμένοι φορούσαν “κίτρινα γιλέκα” πάνω στα οποία αναγραφόταν “Get up, Stand up, For Your Rights”, σε μια αναφορά στο διάσημο τραγούδι του Μπομπ Μάρλεϊ το οποίο ακουγόταν κατά τη διάρκεια της πορείας στην ιταλική πρωτεύουσα.
Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε ως αντίδραση στην αυστηροποίηση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι. Τον περασμένο μήνα εγκρίθηκε νομοσχέδιο με το οποίο καθίσταται αυστηρότερη η νομοθεσία για τη χορήγηση ασύλου. Σύμφωνα με τους επικριτές του, με αυτό θα μείνουν χιλιάδες μετανάστες στον δρόμο αφού διωχθούν από χρηματοδοτούμενα από το κράτος κέντρα υποδοχής.
- JH Prynne: Πέθανε «ένας άνθρωπος σπάνιος και απολύτως πρωτότυπος – όπως ακριβώς και η ποίησή του»
- Ένα fake video και οι δύο λόγοι που κρατάνε Τουρκία και Ισραήλ στα σχοινιά
- Άγιος Δημήτριος: Βρέθηκε το μαχαίρι της δολοφονίας του 27χρονου
- «Ήταν πρησμένος σαν μπαλόνι» – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για τον Ντιέγκο Μαραντόνα!
- ΠΑΣΟΚ για αποκάλυψη in: Ούτε και τώρα η κυβέρνηση θα βγει να διαψεύσει ευθαρσώς τον Ντίλιαν;
- Σε δύο ρόδες η πόλη: Ο Δήμος Παπάγου–Χολαργού επενδύει στη μικροκινητικότητα




