Η εικόνα που προκύπτει από τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια της Αττικής μόνο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν παραπέμπει

Δεν έχουν τέλος τα φαινόμενα βίας και ανομίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα με συνεχείς επιθέσεις και τις κυβερνήσεις να αδυνατούν να λάβουν δραστικά μέτρα για την αντιμετώπισή της. Αξιοσημείωτο είναι, πάντως, πως ο αριθμός των συλλήψεων μειώθηκε αισθητά επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

Η εικόνα που προκύπτει από τα στοιχεία για την εγκληματικότητα στα πανεπιστήμια της Αττικής μόνο σε εκπαιδευτικά ιδρύματα δεν παραπέμπει.

Ειδικότερα, την περίοδο 2010 – 2014 σχηματίστηκαν 429 δικογραφίες κι έγιναν 465 συλλήψεις στις εγκαταστάσεις των ιδρυμάτων και στους περιβάλλοντες χώρους, σύμφωνα με μετρήσεις που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, και δημοσίευσε ο «Ελεύθερος Τύπος».

Όπως μαρτυρούν τα στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των συλλήψεων σχετίζεται με ναρκωτικά, ενώ λιγότερες από είκοσι συλλήψεις έγιναν για ληστείες και παρεμπόριο.

Τα στοιχεία εγκληματικότητας αφορούσαν κυρίως στα ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, ΟΠΑ, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, Πάντειο, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά), που εδρεύουν στην Αττική.

Ο αριθμός των συλλήψεων, ωστόσο, μειώθηκε κατά περισσότερο από 70% την τριετία διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να είναι σαφές εάν αυτό οφείλεται σε τυχόν περιορισμό των παρεμβάσεων της Αστυνομίας στα ιδρύματα.

Ειδικότερα, μεταξύ 2015 και 2018 καταγράφηκαν 131 συλλήψεις και 129 δικογραφίες, με τα ναρκωτικά να είναι σταθερά η κύρια αιτία του προβλήματος.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», τα στοιχεία καταδεικνύουν πως οι πανεπιστημιακοί χώροι εξασφαλίζουν άσυλο και «πελατεία» σε διάφορες συμμορίες, όπως άλλωστε φάνηκε κατά την διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης εξάρθρωσης κυκλώματος που λειτουργούσε «σούπερ μάρκετ» διακίνησης ναρκωτικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr