Για διαχρονικά λάθος πολιτικούς χειρισμούς που έριξαν τη χώρα από το ένα μνημόνιο στο άλλο έκανε λόγο στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της Βουλής

Για διαχρονικά λάθος πολιτικούς χειρισμούς που έριξαν τη χώρα από το ένα μνημόνιο στο άλλο έκανε λόγο στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δωδεκανήσου, Δημήτρης Κρεμαστινός.

Αποτέλεσμα της αλληλοϋπονόμευσης των παρατάξεων ήταν η μηδενική ανάπτυξη και η προσφυγή σε βαριά φορολογία και περικοπή συντάξεων και μισθών, είπε ακόμη και υπογράμμισε τις μεγάλες ευθύνες κυβέρνησης και αντιπολίτευσης. Για να υπάρξει συνεννόηση, επισήμανε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε την κακή συνήθεια να αποκαλούμε «προδότες» όσους διαφωνούν με εμάς, που είναι προϋπόθεση άλλωστε για να αποκαλούμαστε Ευρωπαίοι και όχι Βαλκάνιοι, συνέχισε.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό, είναι δηλαδή ένας προϋπολογισμός επιδοματικός που κυρίως στηρίζεται στο υπερπλεόνασμα. «Όμως, είναι υπερπλεόνασμα που προέρχεται από την υπερφορολόγηση και την μείωση των δημόσιων επενδύσεων που αποτελούν το οξυγόνο για την ανάπτυξη κάθε χώρας».

«Το ερώτημα όμως που προκύπτει είναι για πόσο καιρό μπορεί η χώρα να συνεχίσει να κινείται μέσα σε αυτό το οικονομικό πλαίσιο» σημείωσε ο βουλευτής, ο οποίος διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπάρξουν ανάπτυξη και επενδύσεις όταν υπάρχει τόσο υψηλή φορολογία και όταν οι τράπεζες αδυνατούν να δώσουν δάνεια στις υγιείς επιχειρήσεις για να κινηθεί η οικονομία.

«Γνωρίζετε κάποια χώρα στον πλανήτη να παρουσιάζει ανάπτυξη με capital controls και υπερφορολόγηση; Μην ψάχνετε! Δεν υπάρχει τέτοια χώρα πουθενά» τόνισε με έμφαση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr