Σε επερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, και υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης, από το 2015 μέχρι σήμερα, δεν έχει μείνει τίποτα αλώβητο στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής

Ανυπαρξία αγροτικής πολιτικής και έλλειψη σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης, που έχουν οδηγήσει στην εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα και της ελληνικής υπαίθρου, καταλογίζει στην κυβέρνηση η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γενννηματά.

Σε επερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη, και υπογράφει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η κ. Γεννηματά υποστηρίζει ότι με τις πολιτικές της κυβέρνησης, από το 2015 μέχρι σήμερα, δεν έχει μείνει τίποτα αλώβητο στον κλάδο της αγροτικής παραγωγής.

«Στην πραγματικότητα, ο αγροτικός τομέας κινείται με τον αυτόματο πιλότο των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ και αυτών μειωμένων, αφού προσμετρούνται πλέον στο φορολογητέο εισόδημα» σημειώνει η κ. Γεννηματά. Παράλληλα, τονίζει την «τεράστια αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, που σε συνδυασμό με το υψηλό κόστος παραγωγής, την έλλειψη χρηματοδοτήσεων από τις τράπεζες και την πλήρη απορρύθμιση της αγοράς, αφαίρεσαν σημαντικούς πόρους από τα κοινοτικά κονδύλια».

Η κ. Γεννηματά κάνει λόγο για σειρά «επώδυνων και αντιαγροτικών μέτρων που έχουν ληφθεί, όπως αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στο υπερτριπλάσιο αυτής του ΟΓΑ και σύνδεσή τους με το φορολογητέο εισόδημα, αύξηση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, τεράστια αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου, κατάργηση της επιστροφής του για τους αγρότες, αλλά και πληρωμή του 2015 με δύο χρόνια καθυστέρηση».

Ακόμη, επισημαίνει «μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στην πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ όσο και στη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Οργανισμού» ενώ υπογραμμίζει ότι τον «τελευταίο χρόνο, με την ανυπαρξία ελέγχων στην αγορά και τις ελληνοποιήσεις, η ελληνική κτηνοτροφία, με ευθύνη της κυβέρνησης, οδηγείται στην καταστροφή».

«Το κράτος σας είναι ένα κράτος ημετέρων, ένα κράτος στο οποίο η αξιοκρατία έχει υποκατασταθεί από την κάρτα μέλους του κόμματός σας» καταλήγει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr