Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μέι για πρόταση μομφής : Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις

Μέι για πρόταση μομφής : Θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις

Η Τερέζα Μέι θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας της το απόγευμα όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος

«Υπηρέτησα αυτό το κόμμα και θα δώσω μάχη με όλες μου τις δυνάμεις στην σημερινή ψηφοφορία» δήλωσε η Τερέζα Μέι, λίγη ώρα μετά την κατάθεση της πρότασης μομφής εναντίον της από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος. «Μια αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος αυτή τη στιγμή θα θέσει σε κίνδυνο την χώρα μας», τόνισε η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας σε δηλώσεις της έξω από την Ντάουνινγκ Στρήτ.

«Υπηρετώ το εθνικό συμφέρον», πρόσθεσε η Μέι, επισημαίνοντας ότι κατά τη γνώμη της μια συμφωνία με την Ε.Ε. είναι εφικτή, «είναι στο χέρι μας», όπως είπε.

Πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι

Η Τερέζα Μέι θα αντιμετωπίσει την μεγαλύτερη πρόκληση της θητείας της το απόγευμα μεταξύ 6μ.μ. και 8μ.μ., όταν θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για την πρόταση μομφής που κατέθεσαν εναντίον της βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της αποκαλούμενης επιτροπής 1922, Γκράχαμ Μπρέιντι, εξασφαλίστηκε ο απαιτούμενος αριθμός των 48 βουλευτών -ποσοστό 15% της κοινοβουλευτικής ομάδας του Συντηρητικού Κόμματος- προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία.

Η Μέι μπορεί να ανατραπεί αν 158 από τους 315 βουλευτές της ψηφίσουν εναντίον της.

Η συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού των επιστολών για την «καθαίρεση» της Βρετανίδας πρωθυπουργού έρχεται στον απόηχο της άκαρπης συνάντησής της με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ την Τρίτη, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει εγγυήσεις όσον αφορά τον ιρλανδικό «μηχανισμό ασφαλείας» (backstop).

Η συνάντηση αυτή έγινε μετά την απόφαση της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου να αναβάλει την ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων για τη συμφωνία που έκλεισε σχετικά με το Brexit.

Υπουργός Δικαιοσύνης: Να καθυστερήσει το Brexit αν χάσει η Μέι

Η Βρετανία θα πρέπει να καθυστερήσει την έξοδό της από την ΕΕ αν η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι χάσει την ψηφοφορία κατά της ηγεσίας της που θα διεξαχθεί αργά σήμερα το απόγευμα στην Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέβιντ Γκακ.

«Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις οποιασδήποτε μορφής συμφωνίας με την ΕΕ θεωρώ ότι είναι αναπόφευκτο πως αν χάσει την ψηφοφορία απόψε το βράδυ θα χρειαστεί να καθυστερήσει η ενεργοποίηση του Άρθρου 50», δήλωσε ο υπουργός σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του BBC. «Δεν θεωρώ ότι θα αποχωρήσουμε από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου».

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024