Ασθενείς ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 639,56 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,21%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 1,55 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,23%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,13%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+2,02%), της ΑΔΜΗΕ(+1,64%), της Eurobank(+1,36%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,10%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Motor Oil(-1,69%), της Τέρνα Ενεργειακή(-0,50%) και της ΕΥΔΑΠ (-0,39%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+0,85%) και των Τραπεζών (+0,77%) , ενώ απώλειες καταγράφει ο δείκτης του Πετρελαίου(-1,10%).
Ανοδικά κινούνται 27 μετοχές, 7 πτωτικά και 8 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Εθνική Πανγαία +9,11% και Εκτέρ+7,87%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Reds-7,14% και Μοτοδυναμική -6,80%.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής
Tο Release Athens 2026 συνεχίζει ακάθεκτο το πρόγραμμά του, υποδεχόμενο μέσα στην εβδομάδα μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας μουσικής σκηνής.