Έρευνα σε βάρος του ταμία της Λέγκα για παράνομη χρηματοδότηση
Η εισαγγελία της πόλης Μπέργκαμο απέστειλε κλήση σε απολογία στον ταμία της Λέγκα Τζούλιο Τσεντέμερο για υπόθεση που αφορά παράνομη χρηματοδότηση συνδέσμου, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa
Η εισαγγελία της πόλης Μπέργκαμο απέστειλε κλήση σε απολογία στον ταμία της Λέγκα Τζούλιο Τσεντέμερο για υπόθεση που αφορά παράνομη χρηματοδότηση συνδέσμου, ο οποίος φέρεται να συνδέεται με το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa.
Πιο αναλυτικά, οι εισαγγελείς θέλουν να εξακριβώσουν αν ο επιχειρηματίας Λούκα Παρνάζι χρηματοδότησε τον σύνδεσμο Più Voci (Περισσότερες φωνές), ο οποίος, σύμφωνα με τον Τύπο, πρόσκειται στην Λέγκα.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαστικοί έχουν «παγώσει» τους λογαριασμούς του κόμματος του Σαλβίνι, το οποίο χρωστάει 49 εκατομμύρια ευρώ, για οικειοποίηση δημόσιας χρηματοδότησης. Το αδίκημα, όμως, διαπράχθηκε όταν αρχηγός του κόμματος ήταν ο Ουμπέρτο Μπόσι.
Η οικονομική στήριξη του συνδέσμου Più Voci, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπέργκαμο, θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να παρακαμφθεί η απαγόρευση χρηματοδότησης της Λέγκας και η άμεση δέσμευση των σχετικών ποσών.
«Καθένας ας κάνει την δουλειά του. Δεν υπάρχει τίποτα που μπορεί να ψάξουν ή να βρουν. Ελπίζω να κάνουν γρήγορα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, αναφερόμενος στην νέα αυτή δικαστική έρευνα.
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)







![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442