Ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι προβληματικός, αλλά κατάφερε να πάρει τη νίκη με 80-75 επί του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ και να παραμείνει αήττητος στην Α1. Οι πράσινοι για ένα ακόμα παιχνίδι είχαν πολλά κενά στην απόδοσή τους, ήταν άστοχοι, νευρικοί και με πολλά προβλήματα στην αμυντική τους λειτουργία. Αρκούσε όμως ένα «ξέσπασμα» στο τρίτο δεκάλεπτο για να μπορέσουν να πάρουν τη διαφορά και να φτάσουν στην επικράτηση. Με τον Νικ Καλάθη να… υπογράφει τη βραδιά.
Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν ως το τέλος, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη. Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το παιχνίδι με στόχο να επιβάλει από νωρίς το παιχνίδι του και να βάλει τους δικούς του κανόνες στο παρκέ. Με τον Τόμας να σκοράρει από την περιφέρεια, τον Λάσμε να ελέγχει τον… αέρα και τον Παππά να έχει πολύ καλές στιγμές προηγήθηκε με 15-5 στο 5’.
Στη συνέχεια όμως το Περιστέρι ανέβασε την πίεσή του στην άμυνα εκμεταλλεύτηκε την αστοχία του Παναθηναϊκού από την περιφέρεια και με τον Χάροου άρχισε να σκοράρει στον αιφνιδιασμό. Ετσι ισοφάρισε σε 23-23 με τον Κάλαχαν στο 12’. Το Περιστέρι συνέχισε να «χτυπάει» στον αιφνιδιασμό μετά από τις άστοχες προσπάθειες των αντιπάλων του που με τον Λάνγκφορντ να κάνει κατάχρηση ατομικών ενεργειών δεν είχαν πλάνο στην επίθεσή τους και είχε φέρει το παιχνίδι εκεί ακριβώς που ήθελε και μάλιστα είχε με τον Χάροου το προβάδισμα (30-31 στο 15’).
Ο Παναθηναϊκός ήταν άστοχος στα περιφερειακά σουτ που του έδινε η άμυνα του Περιστερίου, παρουσιάζοντας όμως κακή εικόνα και στην άμυνα, όπου αδυνατούσε να αντιμετωπίσει τους «κυανοκίτρινους». Με κάποιες εξάρσεις του Καλάθη κατάφερε να πάρει τα ηνία στο σκορ τελειώνοντας το πρώτο μέρος με 43-39 έχοντας 9/16 δίποντα και 5/14 τρίποντα, αλλά και 10/12 βολές. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι είχαν 16/27 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 1/5 βολές.
Το Περιστέρι και στο τρίτο δεκάλεπτο ήταν ανταγωνιστικό τουλάχιστον στην αρχή με τον Χάροου να «ξεγλιστρά» μέσα από την άμυνα του Παναθηναϊκού και να σκοράρει, μείωσε σε 53-50 στο 25’. Εκεί το «τριφύλλι» άρχισε να… πατάει το γκάζι καθώς δημιούργησε πολλούς αιφνιδιασμούς και με τον Καλάθη να έχει καλές ιδέες, τον Παππά να είναι εύστοχος έκανε σερί 16-0 και έφτασε να προηγείται με 69-50 στο 28’.
Κι όμως το Περιστέρι με πείσμα, πλάνο και επιμονή μείωσε σε 76-71 στο 38’ με ½ βολές του Χάροου. Στην επόμενη επίθεση όμως ο Λάνγκφορντ με τρίποντο έκανε το 79-71 στο 1.42’’ πριν τη λήξη και ο Ντάνιελ στα 30’’ μείωσε σε 79-75 με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη με το τελικό 80-75.
Από τον Παναθηναϊκό, που ήταν και πάλι προβληματικός, οι Παππάς (20π, 4/7τριπ), Καλάθης (20π. 5/5διπ, 9ας) και Τόμας (13π.) ήταν καλύτεροι. Για το Περιστέρι που κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά όχι τη νίκη προσπάθησαν οι Χάροου (17π.), Σκορδίλης (11π., 10ρ) και Ντάνιελ (11π.)
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Έξι χρόνια μετά το Κύπελλο του 2020, η τρομερή φέτος Ρεάλ Σοσιεδάδ νίκησε την Ατλέτικο Μαδρίτης στη διαδικασία των πέναλτι σε έναν καταπληκτικό τελικό στη Σεβίλλη και σήκωσε το τρίτο Copa del Rey της ιστορίας της.
Η Ρόμα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Αταλάντα, παρέμεινε 6η και ισοβαθμεί με την 5η Κόμο, όμως δεν εκμεταλεύτηκε την ήττα της. Οι γηπεδούχοι κράτησαν τους φιλοξενούμενους στο -4.