
Κυρανάκης: Πρόταση μομφής για να εμποδίσουμε τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ
«Ο κ. Ζαέφ έχει αποκτήσει τελευταία μία πολύ πιο επιθετική στάση»
Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να κάνει ό,τι μπορεί το επόμενο διάστημα για να εμποδίσει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, επανέλαβε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Ο κ. Ζαέφ έχει αποκτήσει τελευταία μία πολύ πιο επιθετική στάση. Επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εδώ και αρκετούς μήνες, ότι αυτή η συμφωνία ενισχύει τον αλυτρωτισμό και κάνει πολύ μεγάλη ζημιά στα εθνικά μας συμφέροντα. Θα πρέπει να πάμε από την αρχή σε νέα διαπραγμάτευση και να βρούμε μία άλλη συμφωνία, η οποία θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδας και όχι των Σκοπίων», υποστήριξε ο κ. Κυρανάκης μιλώντας στον «Real FM» και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Ο ίδιος τόνισε ότι «όσες πιέσεις κι αν έχουμε δεχτεί, και όσες κι αν δεχτούμε στο μέλλον, όχι μόνο δεν θα την ψηφίσουμε, αλλά θα κάνουμε και ό,τι μπορούμε για να μην περάσει αυτή η συμφωνία από την ελληνική Βουλή. Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα όπλα που έχουμε στο τραπέζι, ακόμα και την πρόταση μομφής. Αυτό είναι το πατριωτικό μας καθήκον».
«Η επόμενη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη διεθνή αναγνώριση της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της ιστορίας της. Να συνεργαστεί με μεγάλα πανεπιστήμια του εξωτερικού, να προωθήσει ελληνικά μακεδονικά προϊόντα, να αναδείξει τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό σε μεγάλα μουσεία όλου του κόσμου. Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κομμάτια μίας εθνικής στρατηγικής που θα ακολουθούν όλες οι επόμενες κυβερνήσεις», επισήμανε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.
- Μισθοί: Στον πάτο της Ευρώπης η αγοραστική δύναμη
- Η Μπάγερν έβαλε τέλος στην φημολογία για Σαλάχ
- Το Λούβρο είναι (ξανά) το πιο δημοφιλές μουσείο στον κόσμο
- Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο λόγω της κακοκαιρίας «Erminio»
- Το Κίεβο αρνείται ότι η Ρωσία ελέγχει πλήρως την περιφέρεια Λουγκάνσκ
- Unemployment Edges Down to 8.5% in Feb. 2026
