Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ειδικός εισαγγελέας : Επαφές Κόεν με Ρωσία για συνέργεια με την εκστρατεία Τραμπ

Ειδικός εισαγγελέας : Επαφές Κόεν με Ρωσία για συνέργεια με την εκστρατεία Τραμπ

Ο ειδικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο πρώην δικηγόρος και έμπιστος του Ντόναλντ Τραμπ βρισκόταν σε επαφή με Ρώσο, αναζητώντας «συνέργεια» της Ρωσίας με την προεκλογική εκστρατεία του μεγιστάνα.

Ρώσος αξιωματούχος πρότεινε τον Νοέμβριο του 2015 σε μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ «πολιτική συνέργεια», σύμφωνα με νέο υπόμνημα που κατέθεσε την Παρασκευή ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Στο επτασέλιδο έγγραφο, ο ειδικός εισαγγελέας επισημαίνει ότι ο Μάικλ Κόεν, πρώην προσωπικός δικηγόρος και έμπιστος του Τραμπ, δήλωσε ότι τον Νοέμβριο του 2015 – προτού ο μεγιστάνας ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του ρεπουμπλικανικού κόμματος για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016 – ήρθε σε επαφή με Ρώσο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ήταν «άτομο της εμπιστοσύνης» της κυβέρνησης, που πρότεινε στην προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ «πολιτική συνέργεια» και «συνέργεια σε κυβερνητικό επίπεδο».

«Να επιβληθεί μεγάλη ποινή φυλάκισης»

Παράλληλα, η ομοσπονδιακή εισαγγελία του Μανχάταν ζήτησε να επιβληθεί «μεγάλη ποινή φυλάκισης» στον Μάικλ Κόεν επειδή εξαγόρασε τη σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελ εκ μέρους του πελάτη του και για φοροδιαφυγή.

Ο Κόεν δήλωσε ένοχος στις δύο αυτές κατηγορίες τον περασμένο Αύγουστο και συνεργάζεται με την ομάδα του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία.

Αργότερα, σήμερα, ο Μιούλερ αναμένεται να κάνει τη δική του πρόταση για τον Κόεν, ο οποίος παραδέχτηκε ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο για τις συζητήσεις που είχε σχετικά με την κατασκευή ουρανοξύστη του Οργανισμού Τραμπ στη Μόσχα.

Για την κατηγορία αυτή ο δικηγόρος δήλωσε επίσης ένοχος την περασμένη εβδομάδα.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024