Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16, έστω και με 151 ψήφους

Μητσοτάκης: Να κριθεί αναθεωρητέο το άρθρο 16, έστω και με 151 ψήφους

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος με θέμα «”Καθαρές” Δημόσιες Συμβάσεις» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην αναγκαιότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως έχει ήδη συμβεί στην Κούβα και στη Βόρεια Κορέα, όπως είπε χαρακτηριστικά

Με τρόπο ευθύ και άμεσο ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον πρωθυπουργό να στηρίξει την αναθεώρηση του άρθρου 16 για τη δημιουργία ιδιωτικών, μη κρατικών πανεπιστήμιων στη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη να βάλει «πάνω από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις το εθνικό συμφέρον».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 11ο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος με θέμα «”Καθαρές” Δημόσιες Συμβάσεις» ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην αναγκαιότητα ίδρυσης ιδιωτικών πανεπιστημίων, όπως έχει ήδη συμβεί στην Κούβα και στη Βόρεια Κορέα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στην κυβερνητική πλειοψηφία» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «η Ελλάδα δεν αντέχει να περιμένει άλλα δέκα χρόνια, μέχρι την επόμενη διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης».

«Ας κριθεί αναθεωρητέο τώρα το άρθρο 16 έστω και με 151 ψήφους, ώστε η επόμενη βουλή με 180 ψήφους να προσδιορίσει το περιεχόμενο. Απευθύνομαι προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ας βάλει πάνω από τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις το εθνικό συμφέρον» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε μάλιστα αιχμές εναντίον του κυβερνητικού εταίρου, Πάνου Καμμένου, με αφορμή την πρόσφατη επιλογή του να μην ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του, σε σχέση με την υπόθεση που έφτασε στη Βουλή μετά από μήνυση της Ντόρας Μπακογιάννη.

«Είχα πάρει το 2006 ως νέος βουλευτής πρωτοβουλία για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Δυστυχώς τότε δεν είχα βρει την απαραίτητη ανταπόκριση από τους συναδέλφους μου. Το άρθρο 86 πρέπει να αλλάξει, δεν νοείται οι πολιτικοί να έχουν σκανδαλωδώς ευνοϊκή μεταχείριση. Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Απλώς αυτοί που κάποτε παρίσταναν ότι είναι εναντίον της ασυλίας βουλευτών και υπουργών σήμερα κρύβονται πίσω από την ασυλία. Μάλλον την νιώθουν ως ανακούφιση που υπάρχει», επεσήμανε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του επέμεινε στην σύσταση κυβερνητικού χαρτοφυλακίου με οριζόντια αρμοδιότητα την άμεση ψηφιοποίηση, ενώ εμμέσως πλην σαφώς περιέγραψε και το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών.

«Πρέπει να βαδίσουμε μπροστά, χωρίς να φοβόμαστε συγκρούσεις όπου μπορεί αυτές να είναι αναγκαίες. Το δίλημμα είναι σαφές. Ο ρεαλισμός της αλήθειας απέναντι στο ψέμα και η προοδευτική σύνθεση απέναντι σε έναν παρωχημένο λαικισμό», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024