
Μηνύματα Οζερσάι σε Ελληνοκύπριους και… Ακιντζί
Υπάρχουν τρόποι για να αναπτυχθεί η συνεργασία των δυο πλευρών και δίχως την τελική λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τον «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους.
Την άποψη ότι ακόμη και σε περίπτωση που σε σύντομο χρονικό διάστημα οι εμπλεκόμενες πλευρές καταλήξουν σε χρονοδιάγραμμα, αυτό ενδέχεται να μην είναι αρκετό για να συνεχίσουν με ομαλό τρόπο οι συνομιλίες και να επιτευχθεί η τελική λύση στο Κυπριακό, εξέφρασε ο «υπουργός εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάϊ.
Σε δηλώσεις του στο Τουρκοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Οζερσάϊ τόνισε ότι «αυτό που έχει τη μέγιστη σημασία είναι η πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων σε όλα τα επίπεδα του νέου συνεταιρισμού».
Υπάρχουν τρόποι συνεργασίας
Σε περίπτωση που αυτή η αρχή γίνει αποδεκτή από την ελληνοκυπριακή πλευρά, τότε, είπε, ενδέχεται να ανοίξει ο δρόμος για τη λύση.
Σύμφωνα με τον Οζερσάϊ, υπάρχουν τρόποι για να αναπτυχθεί η συνεργασία των δυο πλευρών και δίχως την τελική λύση του Κυπριακού.
Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι δυο πλευρές μπορούν να εντατικοποιήσουν τη συνεργασία τους, πριν τη λύση, στα πεδία της κοινωνίας και των ανθρωπιστικών ζητημάτων.
«Σε περίπτωση που ξεκινήσει συζήτηση για τη φόρμουλα της λύσης, τότε η διαδικασία θα οδηγηθεί σε αδιέξοδο. Αλλωστε στην Κύπρο επί 50 χρόνια διεξάγονται συνομιλίες για τη φόρμουλα της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ωστόσο, οι πλευρές εκφράζουν διαφορετικές απόψεις» δήλωσε ο Οζερσάϊ.
Τουρκοκύπριοι πολιτικοί αναλυτές χαρακτηρίζουν «ηχηρή» την παρέμβαση του κ. Οζερσάϊ, τονίζοντας ότι ο παραλήπτης αυτών των μηνυμάτων, εκτός από την ελληνοκυπριακή πλευρά, είναι ο ίδιος ο Μουσταφά Ακιντζί.
Πηγή: Πολίτης
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο



