Tην άποψη ότι η μονομερής ανάκληση του Brexit πριν από την ημερομηνία αποχώρησης είναι δυνατή στο πλαίσιο του άρθρου 50 της Συνθήκης της ΕΕ εξέφρασε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας Κάμπος Σάντζες-Μπορντόνα. Οι προτάσεις του γενικού εισαγγελέα δεν είναι δεσμευτικές προς το Δικαστήριο της ΕΕ που αναμένεται να αποφανθεί επί του θέματος σε δεύτερο χρόνο, αλλά με ταχεία διαδικασία.
Ο γενικός εισαγγελέας προτείνει στο Δικαστήριο να αποφανθεί ότι το άρθρο 50 της ΣΛΕΕ επιτρέπει τη “μονομερή ανάκληση της γνωστοποίησης της πρόθεσης αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, έως την οριστικοποίηση και επισημοποίηση της συμφωνίας για την αποχώρηση, υπό τον όρο ότι η ανάκληση αποφασίστηκε σύμφωνα με τις συνταγματικές απαιτήσεις του κράτους μέλους, κοινοποιήθηκε επισήμως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και δεν συνεπάγεται καταχρηστική πρακτική”.
Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ξεκινά στο βρετανικό κοινοβούλιο η συζήτηση για το σχέδιο Brexit της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, ενώ οι βουλευτές καλούνται θα ψηφίσουν επί της προτεινόμενης συμφωνίας που επικύρωσε η Μέι με την ΕΕ στις 11 Δεκεμβρίου.
Τέτοια εποχή οι περισσότεροι από εμάς νιώθουμε μια ανανεωμένη ενέργεια και διάθεση. Και σύμφωνα με την επιστήμη η άνοιξη η κατάλληλη εποχή για νέες αρχές
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας