Σμάρι μπαλονιών συγκροτεί σε ασυνήθιστα μέρη ο καλλιτέχνης Σαρλ Πετιγιόν (Charles Pétillon). Πριν τρία χρόνια, είχε δημιουργήσει έναν σωρείτη, ένα σύννεφο από 100.000 λευκά μπαλόνια, φωτισμένα από μέσα, κάτω από την οροφή του Κόβεντ Γκάρντεν στο Λονδίνο. Αυτή τη φορά, δένει δέσμες μπαλονιών στην κορυφή κλίμακας εισόδου επιβατών σε αεροσκάφος ή τις τοποθετεί ανάμεσα σε κύβους από σκυρόδεμα στην άκρη του ωκεανού.

«Οι εισβολές μπαλονιών που δημιουργώ είναι μεταφορά. Στόχος τους είναι να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τα πράγματα δίπλα στα οποία ζούμε καθημερινά, χωρίς να τα προσέχουμε» λέει ο Σαρλ Πετιγιόν.

INVASIONS DE BALLONS from Charles Pétillon on Vimeo.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γάλλος καλλιτέχνης και φωτογράφος εστιάζει πια στο να δημιουργεί γλυπτές γραμμές στον χώρο, ή να τοποθετεί το αγαπημένο του υλικό στην κορυφή στύλων σε ανοιχτό χώρο. Οι φωτογραφίες αυτών των εγκαταστάσεων, μαζί με μια εγκατάσταση που δημιούρησε ειδικά για την περίσταση, περιλαμβάνονται στην ατομική έκθεσή του «Stigmates» στην Danysz Gallery, στη Σαγκάη (ως τις 10 Ιανουαρίου του 2019).