Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπριντ στις μεταρρυθμίσεις ζητούν οι δανειστές

Σπριντ στις μεταρρυθμίσεις ζητούν οι δανειστές

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί να ξεκαθάρισαν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup πως οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, ωστόσο τόνισαν ότι η μεταρρυθμιστική πρόοδος της Ελλάδος δεν είναι ικανοποιητική.

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων «εδώ και τώρα» ζητούν από την κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μπορεί να ξεκαθάρισαν μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup πως οι συντάξεις δεν θα μειωθούν, ωστόσο τόνισαν ότι η μεταρρυθμιστική πρόοδος της Ελλάδος δεν είναι ικανοποιητική.

Στην έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι η Ελλάδα ανέλαβε δεσμεύσεις για 16 μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς. Όμως μέχρι σήμερα καμία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στο θέμα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας σημειώνονται αρκετές καθυστερήσεις όπως η παραχώρηση διαχείρισης της Εγνατίας και της αξιοποίησης του ποσοστού του Δημοσίου στο ΔΑΑ «Ελευθέριος Βενιζέλος». Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και για τις καθυστερήσεις στην επένδυση του Ελληνικού.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο αποσαφήνισε πως το Συμβούλιο αναμένει πως η Ελλάδα θα επιτύχει τον στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2019.

Ωστόσο, απηύθυνε συστάσεις για επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων. Όπως είπε, ξεκάθαρα απαιτείται πρόοδος σε κάποια ζητήματα και ενδεικτικά αναφέρθηκε στις ιδιωτικοποιήσεις, στην αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, στο νομικό πλαίσιο για την πτώχευση και στις μεταρρυθμίσεις στις αγορές προϊόντων.

«Αυτό που προέχει είναι η συνέχιση τις μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που έχει αρχίσει εδώ και χρόνια», είπε σχετικά.

Ο Kλάους Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται εκτός προγράμματος. Υπογράμμισε ότι τα δύο βασικά ζητούμενα για την ευρωζώνη, βάσει των οποίων αξιολογούνται οι πολιτικές της ελληνικής κυβέρνησης, είναι η ενίσχυση της αναπτυξιακής προοπτικής της Ελλάδας σε συνδυασμό με την τήρηση των συμφωνημένων στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα.

Και στην Αθήνα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννης Στουρνάρας έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων ώστε να αποφευχθεί η αθέτηση υποσχέσεων έναντι των πιστωτών.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024