Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η επίθεση που πραγματοποίησαν τα ξημερώματα ομάδες κουκουλοφόρων με μολότοφ στο κτίριο όπου στεγάζονται πολλές αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ αυτών, η Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης και τα ΜΑΤ.

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Βασίλης Ντούμας σχολιάζοντας το γεγονός ότι δεν έγιναν προσαγωγές ή συλλήψεις, σημείωσε ότι «δεν είναι εύκολο να συλλάβεις ανθρώπους που επιτίθενται εν είδει αντάρτικου» ενώ πρόσθεσε  ότι «χρειάζεται ειδικό σχέδιο σύλληψης αυτών των ανθρώπων».

Ο κ. Ντούμας μιλώντας στο Πρώτο Θέμα υποστήριξε ότι  «αν θέλει το κράτος να πατάξει τέτοια φαινόμενα, δημιουργεί νόμους για να συλληφθούν, να πληρώσουν τις ζημιές και να μην το ξανακάνουν».

Οι ομάδες αυτές, κατέληξε, «χαϊδεύονται από την πολιτική ηγεσία».

Υπενθυμίζεται ότι στις 2.30 τα ξημερώματα ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ στην Καισαριανή σε κτίριο της Αστυνομίας όπου  στεγάζονται πολλές αστυνομικές υπηρεσίες, ανάμεσά τους η ΥΜΕΤ (Υποδιεύθυνση Μέτρων Τάξης) και τα ΜΑΤ.

Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δεν εμπόδισε τους νεαρούς να πραγματοποιήσουν την καταδρομική επίθεσή τους, αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς, και να αποχωρήσουν.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές και δεν αναφέρθηκαν συλλήψεις ή προσαγωγές.